Kauniaislainen perheenäiti kohtasi karsean näyn aamulla: Varastot oli pengottu ja omaisuutta yritetty sytyttää tuleen – "Tuskin kukaan vanhempi haluaa joutua tilanteeseen, jossa oma lapsi on aiheuttanut tuhopolton"

Kauniaislainen perheenäiti koki ikävän yllätyksen kesäkuun lopulla.

Eräänä aamuna herätessään hän havaitsi, että yöllä heidän talonsa pihalla oli käynyt ei-toivottuja vieraita. Muun muassa ulkovarastoon oli tunkeuduttu ja sieltä otetuilla liiduilla sotkettu pihalla seisovan porealtaan kansi sekä ikkunoita.

Tämän lisäksi vierailijat olivat penkoneet ulkovarastoja ja löytäneet sieltä muutaman kanisterin bensaa. Myös naapuritaloilla oli vierailtu ja sieltä otettu erilaisia polttoaineita mukaan.

– Huomasimme aamulla, että bensaa oli valeltu meidän ja naapureidemme postilaatikoiden päälle. Lisäksi lähettyvillä oli raavittu tulitikku, mutta se ei ollut jostain syystä syttynyt tuleen, nainen kertoo MTV Uutisille.

Kyseessä nuorisojoukko?

Nainen arvelee, että joukkio on ollut liikkeellä vahingontekotarkoituksessa. Perheeltä ei varastettu mitään ja muutenkin tekijä tai tekijät olivat huolimattomia.

– Epäilen, että kyseessä on nuorisojoukko, koska ei tämä ole mitenkään ammattimaista. Esimerkiksi sormenjälkiä on jäänyt joka puolelle.

Peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta

Tapaus on aiheuttanut ilkivallan kohteeksi joutuneelle perheelle sekä heidän naapureilleen huolta ja pelkoa. Perheen äiti toivoisikin, että vanhemmat pitäisivät huolen siitä, missä heidän lapsensa liikkuvat ja mitä he tekevät.

– Tuskin kukaan vanhempi haluaa joutua tilanteeseen, jossa oma lapsi on aiheuttanut tuhopolton ja pahimmassa tapauksessa aiheuttanut itsensä ja muut hengenvaaraan, nainen huomauttaa.

– Taloudelliset vahingot olivat meille pienet, mutta toki tämä oli ikävä kesäloman aloitus ja aiheuttaa pelkoa. Mieheni asensi valvontakameroita koko eilisen illan.

Perheenäidin mukaan tapauksesta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat