Katso kuvat: Karhu hyökkäsi Kuusamossa itävaltalaisturistien vuokra-auton kimppuun – yöllinen mylläys auton päällä valkeni turisteille aamulla karmealla tavalla

Karhun yöllinen hyökkäys turistien vuokraaman Kia-henkilöauton kimppuun paljastui itävaltalaisturisteille aamulla.

Tiistaiaamuna Kuusamossa lomailleet itävaltalaisturistit olivat heränneet tavalliseen tapaansa Lapin-lomallaan. Autolle mennessään heitä odotti kuitenkin melkoinen yllätys, sillä valkoinen Kia oli saanut maistaa yöllä mesikämmenen kämmentä.

– Tällainen yllätys oli aamulla odottamassa. Alussa se oli heille pieni järkytys, mitä oli tapahtunut, kun he tajusivat tilanteen, kertoo auton vuokranneen FiRENT-autovuokraamon Oulun edustaja Jani Tuulaniemi MTV Uutisille.

Poliisi: Teki paljon tuhoja

Karhu vaurioitti autoa pahasti, mutta turistit arvioivat sen olevan yhä ajokunnossa, jonka vuoksi tiukan aikataulun lomaa ei keskeytetty. Tänään auton kanssa on käyty myös poliisilaitoksella, jotta virkavalta voi todeta tilanteen.

– Näyttää siltä, kuin karhu olisi liikkunut konepellin päällä. Autossa on myös kynnen palasia ja karhun karvaa. Turistit keräsivät nämä talteen, jotta vakuutusyhtiö uskoo tapahtuneen, Tuulaniemi kertoo.

Poliisi kertoi tänään tiedotteessaan, että lomalaiset ottivat muistoksi tapahtumasta puskurinpalasia ja karhun karvoja.

– Jälkien perusteella karhu oli liikkunut auton konepellin päällä, repinyt puskurista irti kappaleita sekä muutenkin vioittanut maalipintaa, poliisi kertoo.

Ruoka houkutteli luokse?

Tuulaniemi arvelee ruoan houkutuksen olleen mahdollisesti syynä sille, että karhu saapui näinkin lähelle ihmisasutusta.

– Pakko olla jotain ruokaa lähellä, että näin tapahtuu. Turistit kertoivat tästä minulle, enkä meinannut uskoa saamaani sähköpostia todeksi, kun luin karhun runnelleen autoa. Olin ihan varma, että tämä on jokin spämmi, Tuulaniemi nauraa.

– En ole ikinä kuullut, että Suomessa tapahtuisi tällaista, ehkä jossain Amerikassa. Turistit kuitenkin pyysivät viemään viestiä eteenpäin, jotta muita voidaan varoittaa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat