Mainos

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhälle ehdollista vankeutta talousrikoksista

Kauneusalan yrittäjänä tunnettu Tiina Jylhä on tuomittu ehdolliseen vankeuteen talousrikoksista. Helsingin käräjäoikeus langetti Jylhälle tiistaina yhdentoista kuukauden ehdollisen tuomion kahdesta törkeästä veropetoksesta ja kahdesta kirjanpitorikoksesta.

Tuomio liittyy Jylhän ja hänen entisen avopuolisonsa Tero Puseniuksen toimiin kauneusleikkausbisneksessä. Puseniuksen 3,5 vuoden ehdoton vankeustuomio tuli muistakin rötöksistä. Rikokset tapahtuivat pääosin vuosina 1996-2001.

Syytteiden mukaan kaksikko salasi liiketoimiensa provisiotuloja verottajalta useiden miljoonien markkojen edestä. Euroissa laskettuna summa on runsaat puoli miljoonaa.

Todellista selvästi pienemmiksi ilmoitetut provisiotulot vaikuttivat verottajan määräämiin maksuihin alentavasti. Käräjäoikeus velvoitti kaksikon maksamaan Uudenmaan verovirastolle vahingonkorvauksina noin 140000 euroa.

Kaksikko kiisti syytteet

Jylhä ja Pusenius kiistivät oikeudessa heihin kohdistuneet syytteet. Molemmat kielsivät käyttäneensä tosiasiallista päätösvaltaa yrityksessä, jonka liiketoiminta muodostui Tallinnassa tehtävistä kauneusleikkauksista. Kaksikon yhteinen HSP Helsinki -yritys myi Suomessa leikkauksia ja markkinoi niitä. Leikkaukset teki virolainen yritys, joka maksoi provisiot Puseniukselle ja Jylhälle.

Pusenius sanoi olleensa yhtiössä vain ex-puolisonsa juoksupoika, kun taas Jylhä kertoi, että mies käytti yksin päätösvaltaa ja hoiti talouspuolen.

Käräjäoikeus totesi, että kumpikin heistä oli tosiasiallinen toimija ja määräysvallan käyttäjä. Oikeus katsoi myös provisioprosentin olleen Puseniuksen oikeudessa kertoman 30 sijasta keskimäärin 40.

Jylhä toimi HSP:n varsinaisena hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana ja Pusenius varajäsenenä.

HSP Helsinki Oy:n toiminta siirtyi vuonna 1998 K-4 Lääkäripalveluiksi, ja toiminta jatkui entisenlaisena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.