Kauhutarinat naapureista: Puukotti renkaat, kaappasi koiran, anasti puhelinlinjan

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan kokemuksia kamalista naapureista. Lue alta kertomukset oudoimmista ja rasittavimmista naapureista.

Yläkerran nainen kulkee kolisevilla kengillä edestakaisin 24/7. Lisäksi hän kirkuu puhelimeen tuntikausia kirosanoja ja vaikka mitä törkeyksiä pettävälle miesystävälleen ja uhkaa itsemurhalla. Joka sana kuuluu asuntooni, ja tätä on kestänyt nyt kaksi vuotta. Hän tulee silmille, jos valitan.

En voi ymmärtää, että naapurini käy kusettamassa koiraansa minun pihani tuntumassa. Kerran sanoin hänelle, voisiko hän käyttää koiraansa toisaalla, kun heidän pihastaan pääsee metsäänkin. Tästä naapurini otti nokkiinsa eikä ole tervehtinyt minua tuon sanomiseni jälkeen. Hän kääntää päänsä kun tervehdin häntä. Välillä hän käyttää koiraansa muualla, mutta välillä edelleenkin pihani tuntumassa, ja silloin hän kuin varkain vilkaisee asuntooni päin näinkö minä mitä hän on tekemässä.

Rakennutimme maalle unelmiemme omakotitalon, ja meillä oli vain yksi rajanaapuri. Mutta se sattuikin olemaan varsinainen Kiljusen herrasväki! Rouva oli perhepäivähoitaja, ja erittäin kovaääninen, siinä ei lasten ääniä juuri kuulunut. Herralla oli vastenmielinen tapa räkiä pitkin pihaa, ja sekin tehtiin melko äänekkäästi. Jatkuvasti sieltä kytättiin meidän tontille ja oikein kierrettiin tonttimme ympäri, kun me olimme ulkona. Ratkaisimme ongelman muuttamalla isoon kaupunkiin – kerrostaloon. Kukaan ei kyttää, eikä kenenkään metelöintiä joudu kuulemaan. Ei ikinä enää maalle asumaan!

Seinänaapuriksemme muutti nuoripari koiransa kanssa. Muuten se on ok, mutta välillä naapurista kuuluu mielipuolista huutoa ja kiroilua. "Voi v***u" raikaa ja reippaasti. Alkuun säikyin ja mietin, onko siellä joku hätänä. Käytöstä on hankalaa selitellä, jos itsellä sattuu olemaan vieraita tai lapsenlapset yökylässä. En tiedä kuinka asiaan pitäisi suhtautua? Omassa perheessäni ei harrasteta huutamista eikä ainakaan kiroilua kovin usein.

Naapurissamme asui koiravihaaja. Hän myrkytti postilaatikon edustat, potki pyöräillessä vastaan tullessaan jopa kauppakassejamme, kun luuli niitä koiriksi. Eräänä lauantaina mieheni piti kavereilleen saunailtaa, ja koiramme tepasteli aitamme ulkopuolella. Naapurin mies "anasti" koiramme ja telkesi koiran autotalliinsa. Hän tuli ilmoittamaan, että se on sitten koira viimeisellä matkallaan. Tästä miesväki kimpaantuneena oli käynyt käsirysyyn naapurin kanssa. Mieheni soitti poliisit paikalle, jotka totesivat tilanteen ja antoivat naapurille varoituksen, ja koiramme pääsi kotiin.

Naapurini raivostui, kun olin pysäköinyt oman autoni, omalle piha-alueelleni, jota kuitenkin naapurini luuli voivansa käyttää kuin omaansa. Hän kosti puukottamalla renkaani. Onneksi hän muutti pois, ei enää häiriöitä siitä. Toisella, myös poismuuttaneella naapurilla oli "tahmaiset sormet". Minun piti käydä keräilemässä omaisuuttani heidän pihaltaan.

Ensimmäisessä kerroksessa asuva eläkeläispariskunta on todellinen kerrostalokyttäkaksikko, joiden suunnaton uteliaisuus ja yltiömäinen kommentointi ja halu puuttua muiden, erityisesti nuorten aktiiviseen elämään, stressaa ja häiritsee pahasti liikkumista pihalla ja eloa seinänaapureina. He valittavat normaalin elämän äänistä ja esiintyvät kuin omistaisivat yksinvaltaisesti koko taloyhtiön, vaikka eivät käy edes yhtiön kokouksissa avoimesti keskustelemassa muiden kanssa. He vain valittavat ja mustamaalaavat naapureitaan ja lapsiperheitä takanapäin – edessä ovat lipeviä, suorastaan niljakkaita.

"Naapuri kaappasi puhelinlinjamme"

Pieneen rivitaloyhtiöömme muutti telealan korkeasti koulutettu "tekniikan tohtori" Lähi-idästä. Hän kaappasi kiinteän puhelinlinjamme ja aiheutti viikossa 850 euron puhelinlaskun meidän maksettavaksemme, jota sitten viranomaiset joutuivat selvittämään usean kuukauden ajan. Meillä ei enää ole kiinteää linjaa tämän varkauden jälkeen.

Jokaisessa asumassani kerrostalossa on ollut mies, joka luulee olevansa muita parempi ja esiintyy kerrostalopoliisina terrorisoiden muita asukkaita. Hän tekee sen harjanvarrella hakkaamisillaan, huutelemalla parvekkeelta, ilmanvaihtoaukoista sekä postiluukusta, autojen sisätilalämmittimien kyttäämisellä, kattilankansien hakkaamisilla naapurin tiskatessa liian kolistelevasti ja narisuttamalla kaapin ovea jos alapuolella asuvan naapurin sohva nitisee normaalista istumisesta. Jopa ilmakihartimen ääni vessassa ärsyttää yläpuolella asuvaa naapuriamme. Talossamme on "paperiseinät".

Miesnaapurini ei koskaan pihalla kohdatessamme tervehtinyt, vaikka asuimme samassa talossa vuosikymmenet. Hän ei tykännyt lapsista, ehkä siinä syy. Kerran tämä mies oli rynnännyt pihamme koripallokentälle uhkailemaan lapsia veitsi kädessä. Sinne oli sitten kutsuttu poliisit, mutta en tiedä oliko miehelle tullut seuraamuksia. Mielenterveyspotilas hän ilmeisesti oli, eihän tuota muuten voi selittää. Pelko minulla oli mielessä siitä lähtien, kun en voinut tietää, milloin ja mistä aiheesta hän taas vihastuisi.

Studio55.fi

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja