Mainos

Kauhunhetkiä Yhdysvaltain maanjäristyksessä - Katso ennen julkaisematon video

Viranomaiset ovat julkaisseet videokuvaa Washingtonin muistomerkin sisätiloista hetkellä, jolloin maanjäristys iski lähellä Yhdysvaltain pääkaupunkia viime kuussa.

Muistomerkin näköalatasanteelle 150 metrin korkeuteen asennettujen valvontakameroiden kuvista nähdään, kuinka säikähtäneet ihmiset pakenevat alas portaita, kun rakennus alkaa täristä ja huojua ja pirstaleet putoilevat.

Viranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut.

Heti järistyksen jälkeen obeliskin muotoisen monumentin ulkopuolella havaittiin halkeamia. Nyt valmistuneet tutkimukset rakennuksen sisältä ovat paljastaneet lukuisia vaurioita, halkeamia ja lohkeamia.

- Suurimmat vahingot on kärsinyt pyramidiksi kutsuttava yläosa, jonka seinäkivissä ja saumoissa on havaittavissa halkeamia, sanoi Washington DC:n muistomerkeistä vastaavan viraston johtaja Bob Vogel.

Hänen mukaansa Washington-monumentti pysyy suljettuna toistaiseksi.

- Hyvä uutinen on se, että monumentti on rakenteeltaan vakaa. Se osoittaa, kuinka sen rakentajat tiesivät mitä tekivät. Onhan monumentti kestänyt romahtamatta vielä suuremman maanjäristyksen 1800-luvun lopulla, Vogel sanoi.

5,8-magnitudin maanjäristys ravisteli Yhdysvaltoja runsas kuukausi sitten. Laajoilla alueilla tuntuneen järistyksen keskus oli Virginiassa, lähellä Richmondin kaupunkia. Järistys ei aiheuttanut suuria tuhoja.

(MTV3 - AP - CBSN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.