Mainos

Kauhajoen omaisille yli 30 000 euron lasku aseoikeudenkäynnistä

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi Kauhajoen ammuskelun uhrien omaiset korvaamaan komisarion oikeudenkäyntikuluja kaikkiaan noin 31000 euron edestä.

Oikeus hyväksyi komisarion oikeudenkäyntikuluiksi 42 000 euroa. Kun syytteet hylättiin, kulut tulevat valtion maksettaviksi. Tässä tapauksessa omaiset ajoivat kuitenkin syyttäjän rinnalla omia syytteitään, joten oikeus siirsi osan kuluista omaisille.

Lue tästä juttu oikeuden päätöksestä:

Komisarion puolustuksen mukaan 1/4 kuluista aiheutui vastaamisesta syyttäjän syytteeseen ja 3/4 vastaamisesta asianomistajien vaatimuksiin.

Oikeus hyväksyi tämän jaon, vaikka omaisten puolesta sitä vastustettiin.

- Asian valmistelu on muodostunut erittäin laajaksi nimenomaan asianomistajien vaatimusten käsittelyn vuoksi. Asianomistajat ovat esittäneet asiassa myös laajaa todistelua, johon [komisarion] on täytynyt perehtyä. Näillä perusteilla käräjäoikeus hyväksyy [komisarion] ilmoittaman jakoperusteen kuluilleen.

Käräjäoikeuden mukaan juttu ei ollut oikeudellisesti niin epäselvä, että asianomistajien kuluvastuuta olisi sen takia alennettava.

Käräjäoikeus totesi, että valtionkonttorilla on vielä itsenäinen harkintavalta sen suhteen, että periikö se korvauksen valtiolle vai ei.

(MTV3)

Katso Timo Vainio-Hynnilän juttu Seinäjoelta (Seitsemän uutiset 29.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.