Katutyö ei aina ole pelkkää melua ja liikennehaittaa, toisille se on "parasta, mitä voi kuvitella" – helsinkiläisellä työmaalla iloinen yllätys isojen koneiden ystäville

No nyt on Helsingin aurauskalustolla päheitä nimiä: Tässä komeilevat ”Anssi Kola”, ”Tapio Rautalapio” ja kumppanit! 0:29
Helsingissä voi talvella bongata hauskasti nimettyä aurauskalustoa. Viime syksynä järjestetyn nimikilpailun voittajanimet olivat Tapio Rautalapio, Anssi Kola, Ogelin Snögeli ja Snadi.

Jos olet hiljattain liikkunut Helsingin Hakaniemessä, olet saattanut jo törmätä Riku Ruoppauskoneeseen ja Noora Nosturiautoon.

Helsingissä on työn alla valtava Kruunusillat-niminen hanke, jossa Laajasalon ja keskustan välille rakennetaan 10 kilometriä pitkä rautatieyhteys.

Reitille kuuluu kolme uutta siltaa, jotka on tarkoitettu vain raitiotielle, pyöräilylle ja jalankululle. Sillat johtavat keskustasta Hakaniemenrannan kautta uusia siltoja Merihaansiltaa ja Finkensiltaa pitkin Korkeasaareen, josta reitti jatkuu yli kilometrin pituisen Kruunuvuorensillan kautta Kruunuvuorenrantaan.

Siltojen on tarkoitus valmistua vuonna 2026, ja liikennöinti Hakaniemen ja Laajasalon välillä käynnistyy vuotta myöhemmin.

Valtavaa rakennushanketta ei kuitenkaan saada läpi ilman väliaikaista haittaa alueen asukkaille ja liikenteelle. Helsingin kaupunkiympäristön toimiala kuitenkin huomauttaa sosiaalisessa mediassa, että toisille iso työmaa voi olla kiehtovakin asia.

– Joillekin katutyömaat ovat vain melua, pölyä ja liikennehaittaa. Toisille katutyömaat ovat parasta mitä voi kuvitella, se kertoo Instagramissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Hakaniemeen on pystytetty työmaataulut jälkimmäisenä mainituille. Taulussa on kuvat työmaalla käytettävistä koneista, ja niitä voivat halukkaat käydä katselemassa ja kuuntelemassa turvallisesti työmaa-aitojen takaa.

Kuten myös kaupungin aurauskaluston kohdalla, myös työmaakoneille on annettu leikkisiä nimiä. Työmaalta voi bongata muun muassa "Riku Ruoppauslautan", "Peppi Paalutuskoneen" ja "Noora Nosturiauton" ruotsinkielisine vastineineen.

Katso Instagram-upotus alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala

Lue myös:

    Uusimmat