Helsingin aurauskalusto sai päheät nimet: Tältä näyttävät "Anssi Kola", "Tapio Rautalapio" ja kumppanit!

No nyt on Helsingin aurauskalustolla päheitä nimiä: Tässä komeilevat ”Anssi Kola”, ”Tapio Rautalapio” ja kumppanit! 0:29
Tutustu Helsingin lumiauroihin, joista yksi tottelee nimeä Anssi Kola!

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan järjestämä leikkimielinen nimikilpailu neljän aurauskoneen nimeämiseksi on ratkennut.

Kaupunkiympäristö kertoo nimikilpailusta Twitter-tilillään. Pitemmittä puheitta, esitelläänpä komeat nietosten siirtelijät nimineen päivineen:

Tapio Rautalapio: 10,6 tonnia painava Tapio on tuhti jermu, joka ei hätkähdä isompiakaan kinoksia. Näin Tapiota luonnehditaan kaupunkiympäristön tviitissä: ”Tehokas ja luotettava työkaveri ja valmis koviinkin haasteisiin. Se auraa väsymättä Suutarilan alueen katuja eikä hyydy kovimmillakaan pakkasilla.

Anssi Kola: Tämä 6 tonnia painava kone sai myös jotenkin tutuhkolta kalskahtavan nimen. Näin Anssi Kolaa luonnehditaan: ”Matala ja ketterä. Painoluokassaan lyömätön, mutta työskentelee sujuvasti ahtaissakin paikoissa. Sen voi nähdä työssään Suutarilan alueella.

Ogelin Snögeli: Snögeli hengailee työaikoinaan Oulunkylässä auraten kävely- ja pyöräteitä. Luonnehdinta ei jätä mitään arvailujen varaan, sillä monipuolisuus tekee Snögelistä luottokaverin:  ”Soveltuu hienosti pienten ja ahtaiden alueiden koneeksi. Monipuolisesta koneesta löytyy se kaikki: viistoaura, linko sekä myös hiekoitus,- suolaus- ja kadunpesulaitteisto.

Snadi: Viimeisimpänä ja pienimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä paikalle porhaltaa Snadi. Snadi on käytössä Puu-Käpylän kapeiden jalkakäytävien lumenpoistossa ja liukkaudentorjunnassa. Ja sanotaan nyt ihan suoraan; Snadi näyttää kuin suoraan Kummelin ”arvotaan työkoneet” -sketsistä temmatulta, mutta kaupunkiympäristön toimiala huomauttaa, että suloisen ulkokuoren ei saa antaa hämätä: ”Tämä kaveri on täydellinen yhdistelmä voimaa ja ketteryyttä. Se nostaa tarvittaessa jopa 74% omasta painostaan!

Nyt on siis kalustolla hienot nimet, joten lumentulo alkakoon! 

Lue myös:

    Uusimmat