Tien tukkinut roska-auto johti sykähdyttävään kohtaamiseen Tampereella: "Leo oli ihan taivaissa sen jälkeen"

0:56
KATSO MYÖS: Onko lapsesi aamuvirkku? Näihin asioihin voit taatusti samaistua!

Tamperelaisen Leo-pojan tavallisesta tarhapäivästä tulikin ainutlaatuinen, kun sydämellinen jäteautonkuljettaja tarjosi lapselle mahdollisuutta testata roska-auton toimintaa.

Sen päivän piti olla ihan tavallinen tarhapäivä, mutta jo aamulla asiat alkoivat rullata totutusta poikkeavalla tavalla.

Tampereen Kalkussa asuva Tiina Herranen kertoo, että edellisilta oli päässyt venähtämään. Lomaileva äiti päätti, että 4,5-vuotias Leo saisi kotoilla päivän hänen kanssaan. Isää piti kuitenkin lähteä viemään töihin, joten rättiväsynyt lapsi kannettiin autoon ja suunta käännettiin kohti Pirkkalaa.

Kun Tiina ja Leo saapuivat takaisin, roska-auto oli tukkinut koko kotitien. Odotellessa äiti kiinnitti huomiota siihen, miten nopeasti kuski tyhjensi roskikset auton sisään. Leokin virkistyi näyn edessä. Kun roska-auto kääntyi sivutielle, Tiina ja Leo pääsivät kotipihalleen.

Kello ei ollut vielä edes kello kahdeksaa, eikä vapaapäivää viettävillä äidillä ja pojalla ollut kiire, joten he menivät katsomaan toimintaa hieman lähempää mutta hyvän välimatkan päästä.

Kuski antoi kokeilla roska-autoa

Yllätys oli melkoinen, kun jäteautonkuljettaja tervehti kaksikkoa iloisesti ja kysyi Leolta, haluaisiko poika tulla kippaamaan roskat auton sisään.

– Se oli meillekin ihan yllätys. Ei me edes pyydetty sitä missään tapauksessa, Tiina sanoo.

– Sitten piti painaa vielä nappia, johon Leo ei ylettänyt, niin kuski nosti vielä syliin, että paina tuosta vihreästä. Leo oli ihan taivaissa sen jälkeen.

Kohtaamisen jälkeen vaihdettiin kiitokset puolin ja toisin. Piristynyt Leo oli innoissaan, vaikka vähän ujostutti.

– Ihanaa oli katsoa sitä lapsen iloa. Mutta minä ilahduin kaikista eniten siitä, miten ihanaa on, että on hyviä ihmisiä, Tiina sanoo.

Arjen sankarille sataa kiitosta

Tiina nappasi tilanteesta muistoksi kuvan, jonka hän jakoi myöhemmin Facebookissa yhdessä kuskia kiittävien saatesanojen kanssa. Tapaus on sykähdyttänyt tuhansia ihmisiä ja jäteautonkuljettajaa on kiitelty vuolaasti.

Kiitokset tavoittivat myös miehen itsensä. He vaihtoivat Tiinan kanssa muutamat viestit ja kuljettaja ja Leo lähettivät toisilleen kuvat, joissa näyttävät peukkua.

MTV Uutiset tavoitti arjen sankarin. Jäteautonkuljettaja Eetu Lehtimäki kertoo, ettei ole ainut roskakuski, jolla on tapana antaa lasten testata roska-auton toimintaa. Vastaavia kohtaamisia sattuu hänen kohdalleen kerran tai kaksi kuukaudessa.

– Yleensä tulevat katselemaan, jolloin olen sanonut, että saa vääntää kahvasta ja sen jälkeen painetaan vihreätä nappia ja ihastellaan, kun roska pakkaantuu pakkuriin.

Hän kertoo omien lastensa pitävän jäteautoista. He ovat olleet muutaman kerran isänsä kanssa töissä ja päässeet katsomaan toimintaa kuljettamosta käsin.

Jäteautokuljettajan ammatti ei vielä Leoa houkuta

Eetu Lehtimäki kertoo, että kiitoksia on aina mukavaa saada.

Kenties roska-auton toimintaa kokeilemaan päässeestä lapsesta kuoriutuu tulevaisuudessa jopa kollega.

Tiina Herrasen mukaan Leo ei vielä ole innostunut jäteautonkuljettajan työstä, vaikka erilaiset kulkupelit kovasti kiinnostavat. Tällä hetkellä poika hinkuu etenkin panssarivaunujen perään, mutta haastattelua edeltävänä päivänä myös roska-autolelulle oli kysyntää.

1:44
Roskakuskin ja kolmevuotiaan Landonin ystävyys herkistää mielen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja