Katso kuvat OmaMökki-messuilta: Saunomisen uudet trendit!

Suomalainen sauna on murroksessa. Perinteinen tyyli on pitänyt pitkään pintansa, mutta nyt löylyihin tuodaan mukaan myös kuvaa ja ääntä. Moni pelkää saunarauhan puolesta, mutta Turun Fimexin toimitusjohtaja Kai Kosklin muistuttaa, että ääni voi olla vaikkapa rauhallista musiikkia tai laineen liplatusta.

Suomalainen sauna on pitkään ollut pyhättö, johon trendit eivät ole vaikuttaneet. Nyt ollaan kuitenkin menossa uuteen suuntaan.

– Olen ollut mukana saunabisneksessä 30 vuotta ja pitkään ollaan menty hyvin perinteisellä tyylillä. Viimeisimmän viiden vuoden aikana kuitenkin on tapahtunut selkeä muutos ainakin meidän osaamisalueellamme, tynnyrisaunoissa, toteaa Turun Fimexin toimitusjohtaja Kai Kosklin.

Kosklinin mukaan valikoimat ovat laajentuneet nopeasti ja kuluttajat haluavat runsaammin vaihtoehtoja, joista valita.

– Esimerkiksi erilaiset pukutilat ja lasiseinät ovat uusia juttuja. Tynnyrisaunoistakin on tullut ikään kuin pieniä mökkejä, hän kertoo.

Myös sukupolvien ero näkyy entistä selkeämmin: nuoret ottavat mielellään saunaan mukaan esimerkiksi led-valoja ja musiikkia.

– Perinteinen saunatrendi karkaa kauemmas. Nyt mukana on esimerkiksi led-valoja, musiikkia ja kuvaa. Sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa mitään bilemeininkiä, vaan esimerkiksi muutamissa kylpylöissä on käytössä rauhallista musiikkia, josta voidaan nauttia.

Mikä on sitten sauna-asiantuntijan oma suosikkisauna?

– Oma kotisauna tietysti, jossa saunotaan pitkään, matalissa lämpötiloissa ja keskustellaan muiden kanssa. Se on rauhottumisen paikka minulle päivän menoista, Kosklin toteaa.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja