Mainos

Kätilö löi naista kesken synnytyksen: "Hän sai varoituksen, siinä kaikki"

Australialaisnaisen kolmannen lapsen syntymä oli traumaattinen kokemus kätilön väkivaltaisen käytöksen vuoksi.

Tracey (nimi muutettu) oli läpikäynyt synnytyksen jo kaksi kertaa aiemmin. Kolmas synnytys ei kuitenkaan edennyt normaalisti. Traceyn äidinvaisto kertoi jonkin olevan pielessä, Kidspot-sivustolla kerrotaan.

Aluksi kaikki sujui kuitenkin hyvin. Ympärillä oli osaavia kätilöitä, ja Tracey kertoo tunteneensa olonsa rauhalliseksi ja onnelliseksi.

Työvuorojen vaihtuminen kuitenkin muutti tilanteen täysin. Tracey kertoo istuneensa tuolissa suihkun alla, kun uusi kätilö käveli sisään, kiskaisi ilokaasunaamarin pois Traceylta ja yritti saada tämän palaamaan sänkyyn.

Tracey ei ollut ottanut ilokaasun lisäksi mitään kivunlievitystä.

– Vaikertelin läpi supistusten. En ottanut ilokaasua enää vaan yritin selvitä kivusta omillani, nainen muistelee Kidspot-sivustolle vuonna 2015 tapahtuneen synnytyksen kulkua.

"Lyönti kävi todella kipeää"

Traceysta alkoi vihdoin tuntua, että oli aika ponnistaa. Hoitaja, joka oli ohjannut Traceyn suihkuhuoneesta sängylle, väitti, ettei vielä ollut sen aika.

Traceyn valtasi kipu, jollaista hän ei ollut aikaisempien synnytysten aikana koskaan tuntenut, ja hän pyysi kätilöä tarkistamaan kohdunkaulan. Kätilö kieltäytyi tutkimasta tilannetta, ja vasta toisen hoitajan tullessa tarkistamaan tilannetta, selvisi, että vauva oli jumissa.

Uusi kätilö avusti lasta ja Tracey alkoi ponnistaa hurjemmin saadakseen synnytyksen etenemään. Silloin tapahtui jotain käsittämätöntä.

Asiattomasti jo aiemmin käyttäytynyt kätilö käveli aivan Traceyn lähelle ja käski Traceyn olla hiljempaa, ettei tämä säikäyttäisi muita synnyttäjiä. Sitten kätilö Traceyn mukaan löi ilman kipulääkkeitä synnyttämässä ollutta naista jalkaan.

– Ihoon tuli selvä kädenjälki ja lyönti kävi todella kipeää, Tracey muistelee.

Mukana synnytyksessä oli myös Traceyn mies, joka kiivastui tapahtuneesta. Tracey ehti kuitenkin kesken synnytyksen rauhoitella miestään. Hän kertoo, että päätti olla siinä tilanteessa välittämättä kätilön käyttäytymisestä.

Vain kuusi tuntia synnytyksen päätyttyä Tracey kertoo kuitenkin kävelleensä jo ulos sairaalasta.

– En halunnut jäädä sairaalaan sen yhden hoitajan takia.

Kätilö ei suostunut pyytämään anteeksi käytöstään

Tapahtunut on traumatisoinut nyt neljättä lastaan odottavan äidin.

– Kun sain tietää olevani raskaana, ajoin kahden tunnin matkan päästäkseni neuvolakäynneille toiseen sairaalaan.

Tracey ei koskaan saanut anteeksipyyntöä kätilöltä.

– Hän sai varoituksen, siinä kaikki. Soitin sairaalaan viikko synnytyksen jälkeen, mutta se nainen ei suostunut puhumaan kanssani.

Vaikka Traceyn synnytyskokemus meni pilalle, hän on päättänyt antaa asian olla. Mikään ei enää voi muuttaa tapahtunutta. Mutta samaan sairaalaan Tracey ei enää ikinä aio palata synnyttämään.

Lähde: Kidspot


***

10:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.