Mainos

Katastrofiviestinnän sopimus viimeistellään Suomessa

Yli 90 valtion edustajat osallistuvat tänään Tampereella alkaneeseen konferenssiin, jossa viimeistellään kansainvälinen yleissopimus televiestinnän käytöstä katastrofiavussa. Yleissopimus on tarkoitus allekirjoittaa konferenssin viimeisenä päivänä torstaina.

Suomi on osallistunut aktiivisesti valmisteluprosessiin. Sopimusta pohjustettiin jo 1991 Tampereella pidetyssä kokouksessa. Silloin hyväksyttiin ns. Tampere Declaration, joka on palvellut valmistelutyön pohjana.

Sopimuksen tarkoituksena on parantaa yhteydenpitoa katastrofitilanteissa kuten maanjäristyksissä, tulvissa, pyörremyrkyissä ja suurpaloissa. Vaikka teletekniikka on kehittynyt huimasti, viestinnässä esiintyy monia ongelmia. Esimerkiksi tullimääräykset, radiolisenssit ja monet muut kansalliset määräykset hidastavat viestintävälineiden vientiä katastrofipaikoille. Sotatantereille laitteita voidaan pitää jopa vakoiluvälineinä.

Televiestintä katastrofiavussa -konferenssin avannut liikenneministeri Matti Aura (kok.) korosti, että katastrofeissa jokainen menetetty minuutti saattaa aiheuttaa kärsimystä ja ihmishenkien menetyksiä.

Lisäksi on äärimmäisen tärkeää, että katastrofialueen asukkaat ja avustustyöntekijät saavat oikeaa informaatiota mahdollisimman nopeasti. Tänään aloitettu keskustelu hioo vielä sopimuksen yksityiskohtia.

Kokouksen on kutsunut koolle Suomen valtio. Avustavana järjestäjänä on Kansainvälinen telekommunikaatioliitto, jonka pääsihteerinä toimii suomalainen Pekka Tarjanne.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.