Mainos

Katajanokan taksiryöstäjää vaivaa sotapsykoosi

Katajanokan helmikuisesta taksiryöstöstä ja kuljettajan puukotuksesta vangittu venäläismies ei ole pystynyt kertomaan syytä teoillensa. Poliisin mukaan 26-vuotias mies on viimein saatu kuulusteltua, mutta hän on edelleen sekainen.

- Hän näkee harhoja ajoittain. Hän on palvellut tarkka-ampujana Tshetsheniassa ja häntä tiettävästi vaivaa jonkinlainen sotapsykoosi, tutkinnanjohtaja Seppo Sillanpää Helsingin poliisista kertoo.

Sillanpään mukaan mies on myöntänyt teon poliisille ja kertonut tapahtumien kulun. Sillanpää uskoo, että tekijän motiivi jää kuitenkin epäselväksi.

- Hän on saanut vankilassa tarvittavaa psykiatrista hoitoa. Pasilassa hän kävi kuultavana viimeisen kerran viime viikolla, Sillanpää kertoo.

Poliisi on tutkinut juttua tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstänä. Poliisin mukaan syyttäjän harteille jää, syytetäänkö miestä myös varkaudesta. Juttu siirtyy syyttäjälle lähiaikoina. Poliisilta puuttuu ainoastaan lääkärin lausunto.

Taksinkuljettaja sai vakavia vammoja yläkehoonsa, kun puukottaja iski häneen puolitoistatuntisen ajelun päätteeksi helmikuussa Helsingin Katajanokalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.