Mainos

Katainen Kanervan tuomiosta: Tilanne hyvin ikävä

Ilkka Kanervan (kok) saaman tuomion ankaruus oli pääministeri Jyrki Kataiselle (kok) pienoinen yllätys. Sen sijaan jonkinlaista tuomiota Katainen piti mahdollisena jo etukäteen.

– En osannut odottaa oikein kumpaakaan, vapauttavaa tai tuomiota. Molemmat olivat mahdollisia, kokoomuksen puheenjohtaja Katainen kertoo.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kanervan niin sanotussa Nova-vyyhdessä ehdolliseen vankeuteen. Kanerva tuomittiin törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kataisen mukaan Kanervan tuomio on vakava.

– Tilanne on luonnollisesti hyvin ikävä. Kanerva on ilmoittanut, että hän aikoo ymmärrettävästi valittaa tuomiosta. Näin ollen lopulliset johtopäätökset on mahdollista tehdä vasta, kun lopullisten tuomioistuinkäsittelyjen tulokset on nähty, Katainen kommentoi.

Eduskuntaryhmä pui tapausta ensi viikolla

Katainen huomauttaa, että nyt puhutaan viiden-kuuden vuoden takaisista asioista, ja moni seikka on tämän jälkeen muuttunut myönteiseen suuntaan.

– Yleisenä piirteenä on tullut mieleen, että niin politiikassa kuin järjestöelämässä ja elinkeinoelämän yritystoiminnassakin pitäisi muistaa aina, mikä on kohtuullista ja tolkun mukaista käyttäytymistä. Se, mikä ei ole erikseen laissa kielletty, ei ole välttämättä tolkun ajattelun mukaista, Katainen sanoo.

Ilkka Kanerva antaa kokoomuksen eduskuntaryhmälle selvityksen tilanteesta todennäköisesti ensi viikon torstain kokouksessa. Kataisen mukaan tapaus on hyvä käydä läpi myös eduskuntaryhmässä, vaikka sillä ei tässä asiassa erityistä roolia olekaan.

– Tämä on Ilkka Kanervan oma asia, pääministeri sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.