Mainos

Kovat tuomiot: Kanervalle ehdollista vankeutta - Merisalolle kuusi vuotta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) ns. Nova-vyyhdessä ehdolliseen vankeuteen.

– Ilkka Kanerva on tuomittu törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, oikeus tiedotti.

Arto Merisalo on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjuksen antamisesta, rekisterimerkintärikoksesta sekä kirjanpitorikoksesta 6 vuoden vankeusrangaistukseen.

Pauli Hakala on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista sekä liiketoimintakiellon rikkomisesta 4 vuoden vankeusrangaistukseen.

Aija Merisalo on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista 3 vuoden vankeusrangaistukseen.

Tapani Yli-Saunamäki on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä lahjuksen antamisesta, lahjuksen antamisesta, rekisterimerkintärikoksesta sekä kirjanpitorikoksesta 3 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Pasi Hakala on tuomittu törkeistä velallisen epärehellisyysrikoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista 2 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Ari Ruotsalainen on tuomittu muun muassa lahjuksen ottamisesta kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Toivo Sukari on tuomittu törkeästä lahjuksen antamisesta 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kyösti Kakkoseen kohdistettu syyte on hylätty.

Nova-vyyhdissä viiden miljoonan vahingot

Kyse oli laajasta juttukokonaisuudesta, jossa käsiteltiin Nova Group Oy:n ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n liittyviä velallisen rikoksia, kirjanpitorikoksia, törkeää lahjuksen antamista ja ottamista sekä eräitä muita rikoksia.

Nova-yhtiöiden osalta kysymys oli keskeisesti törkeästä velallisen epärehellisyysrikoksesta, jossa yhtiöiden varoja oli siirretty lähipiirin hyväksi sekä käytetty merkittäviä määriä liiketoimintaan liittymättömiin tarkoituksiin. Yhtiön varoilla on rahoitettu vaalitukea, josta osa on katsottu lahjomarikosten tunnusmerkistön täyttäväksi menettelyksi.

Velallisen rikoksilla aiheutettiin yhtiöiden velkojille noin 5 miljoonan euron suuruiset vahingot.

(MTV3)

Katso MTV3:n rikostoimituksen päällikön Jarkko Sipilän kommentit:

Katso Päivi Hannulan juttu ja Jarkko Sipilän kommentit:

Lisää aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.