Mainos

Kanervan Facebook-seinä täyttyy tsemppausviesteistä

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) tunnetaan miehenä, joka ei Turussa pääse etenemään metriäkään morjestamatta jotakuta. Kanervalla on paljon tuttuja, kavereita ja ystäviä. Se näkyy myös hänen Facebook-sivuillaan, jotka ovat täyttyneet aamun aikana tukikommenteista:

– Voimia Ilkka! Ei minunkaan ymmärrys riitä.

– Vuosikymmenien hyvä työ ei katoa. Voimia tänä vaativana hetkenä. Myötätuntoinen tukemme yhteisöni ja omasta puolesta.

– Nyt jysähti pommi! Jaksamista Ilkka ja lähipiirisi. Ystävät pysyvät lähelläsi!

– Ikävältä tuntuu kuulla, että käräjäoikeus lähti ajelehtimaan halvan populismin virtaan. Toivottavasti asia korjautuu valitustietä. Raskastahan tämä on sinulle ja läheisillesi. Voimia.

– Tsemppiä Ike! Hoviin vaan, kyllä se siellä oikenee.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi aamulla kansanedustaja Kanervan (kok.) ns. Nova-vyyhdessä 1 vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjätuomio tuli virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä lahjusten ottamisesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi myös entiset Nova-johtajat Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen vankilaan. Kaksikko määrättiin vangittavaksi heti. Tuomiot tulivat talousrikoksista ja vaalirahoitukseen liittyvistä sotkuista. Merisalo sai 6 vuotta ehdotonta vankeutta. Yli-Saunamäen tuomio on 3 vuotta ja 6 kuukautta.

Liikemies Toivo Sukari sai 8 kk ehdollista.

"Kallista veronmaksajille"

Maikkarin Facebook-sivuilla Kanervan tuomio sen sijaan saa ristiriitaisen vastaanoton. Osan mielestä tuomio oli oikea, kun taas osa katsoo asiaa kansantalouden näkökulmasta.

– Kalliiksi tulee veronmaksajille, koska arvatenkin tätä vedetään niin ylös oikeusasteessa kunnes tulee vapauttava päätös.

Lisäksi pohditaan sitä, miksi juuri tässä tapauksessa tuomiot olivat näin kovia?

– Maan tapa ei siis muuttunut tällä kierroksella: poliitikko sai vain ehdollista. Oikeus totesi, ettei Kanerva ole kykeneväinen toimimaan Varsinais-Suomen liiton luottamustehtävänä - mutta näköjään ei vaikuta kansanedustajan pestiin millään tavalla johtuen lainsäädännöllisestä suojasta, jonka kansanedustajamme ovat itselleen laatineet. Kanervan keissistä onkin tehtävä hovissa tai viimeistään korkeimmassa oikeudessa ennakkokeissi. Suomiko korruptiovapaa maa?, kysyy yksi keskustelijoita.

– Josko oli aihetta tuomioon, mutta minkälaisista rahoista ja kytkyistä oli kysymys, niin pieniähän nuo tuomioit oli. Rivi- kansalainen olisi saanut vastaavan tasoisesta ehdotonta saman verran tai 3-vuotta ehdollista, toinen keskustelija jatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.