Mainos

Katainen ja Biden ovat huolissaan Syyriasta

Pääministeri Jyrki Kataisen ja Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin tämänpäiväiset keskustelut liikkuivat eurokriisistä arktiseen alueeseen ja Syyriaan.

Katainen ei ollut ehättänyt perehtyä uutisiin tekeillä olevasta Espanjan tukipaketista mutta sanoi, että asioiden liikkeelle saaminen on myönteinen asia.

Kumpikin oli huolissaan Syyriasta, ja Kataisen mukaan olisi välttämätöntä saada aikaan ratkaisu, jonka takana kaikki maat YK:n turvallisuusneuvostossa voisivat olla, myös Venäjä. Makarov-jupakka oli esillä, mutta sitä sivuttiin vain lyhyesti. Katainen oli maininnut myös Bidenille, että presidentti Sauli Niinistö olisi valmis vierailulle molemmille presidenteille sopivana ajankohtana.

Kataisen mukaan Biden totesi useaan otteeseen, että Suomi painii kansainvälisesti raskaammassa sarjassa kuin maan koko oikeuttaisi.

-Yhdysvallat arvostaa erittäin paljon sitä, että Suomi tuottaa enemmäin turvallisuutta kuin kuluttaa. Suomi sai muun muassa lämpimät kiitokset esimerkillisestä päättäväisyydestä, jolla olemme sitoutuneet Afganistanin yhteiskunnan jälleenrakentamiseen, Katainen totesi tiedotteessa.

Kataisen Washingtonin-vierailu herätti kiinnostusta myös amerikkalaisessa mediassa. Muun muassa CNN ja Reuters esittivät hänelle kysymyksiä eurokriisistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.