Mainos

Katainen: En toivo hallituskumppaneille tappiota

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei toivo keskustalle tappiota EU-vaaleissa.

- En toivo kilpailijoille tappiota, en etenkään hallituskumppaneille, Katainen sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Katainen joutui vastaamaan myös kasvanutta nuorisotyöttömyyttä koskevaan kysymykseen. Hänen mukaansa Kokoomus haluaa pitää Suomen hyvinvointivaltiona vielä nykyisen taantuman jälkeenkin.

- Hyvinvointi syntyy pelkästään työstä. Siihen voidaan vaikuttaa säilyttämällä yritysten toimintaedellytykset, Katainen sanoi.

Myös Euroopan unionin on toimittava yhdessä, Katainen sanoi.

- Lokakuiseen riskiin, että koko pankkijärjestelmä kaatuisi, tarvitsimme unionia, joka onnistuikin pankkikriisissä toimimaan. Tarvitsemme eurooppalaisia mekanismeja, jottei kukaan rupea suojaamaan markkinoita.

Sosiaalipummimainosta selitettiin

Katainen sai seliteltäväkseen myös mainoksen, jonka eräs kokoomuksen eurovaaliehdokas julkaisi Helsingin Sanomain etusivulla. Siinä luki "Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi".

Hänen mukaansa ehdokkaan sananvalinta ei ollut onnistunut, koska se "provosoi maahanmuuttajiin negatiivisesti suhtautuvia" ihmisiä. Katainen kuitenkin sanoi, että "maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista" pitää keskustella.

Kataisen kanssa Huomenta Suomessa vieraillut EU-parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola (kok.) sanoi hänkin, että maahanmuutosta on voitava puhua. Entuudestaan melko tuntemattoman kokoomuslaisehdokkaan mainos ei ollut Korholankaan mieleen.

- Eihän ilmaisulle voi antaa tyylipisteitä, mutta kaikki tiedämme, että maahanmuuttokeskustelussa on toivomisen varaa, Korhola sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.