Mainos

Kasvonsa bakteerille menettänyt Kimmo romaanistaan: "Onhan se itsekästä kirjoittaa naamastaan"

Kimmo Oksasen romaani Kasvonsa menettänyt mies ilmestyi tänään. Oksanen kuvailee romaanin kertovan siitä, mitä peilistä ja sen takaa on löytyi "kasvojen menettämisen" jälkeen.

Toimittaja Kimmo Oksasen kirjoittama romaani Kasvonsa menettänyt mies kertoo siitä, miten herpes ja staphylococcus aureus -bakteeri alkoivat tuhota Oksasen kasvoja kuusi vuotta sitten.

Oksasen kasvot muuttuivat sairauden myötä täysin.

–  Kirjassa kerrotaan siitä, mitä peilistä ja mahdollisesti sen takaa löytyy, Oksanen kertoo Huomenta Suomessa.

– Kun on Ukrainaa, Kongoa ja Syyriaa niin onhan se itsekästä kirjoittaa vaan omasta naamastaan. Mutta vaikka satoja tuhansia ihmisiä kuolisi, niin yksi kärsimys kerrallaan. Tämä on yhden ihmisen kärsimys.

Oksanen on leikattu ainakin 15 kertaa ja neljässä eri sairaalassa. Se on saanut hänet arvostamaan suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää.

– Tapa, jolla minua hoidettiin, pelasti henkeni. Olen miljoonan euron mies ja maksanut siitä itse alle kymppitonnin – eli maksakaa veroja.

Oksanen pohtii, ettei sairaus ole tehnyt hänestä parempaa ihmistä, mutta on saanut hänet pohtimaan asioita aiempaa enemmän kuin aiemmin.  

– Esimerkiksi kysymyksiä siitä, miksi ja mitä varten.

Seuraava romaanin aihe on jo päätetty. Oksanen kirjoittaa 24-vuotiaasta romaninaisesta, jota on kuvaaja Heidi Piiroisen kanssa seurannut jo vuodesta 2007.

– Seuraava projektini on kertoa kerjäläistytön tarina – lapsesta tähän päivään. Kolmen lapsen äidiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.