Mainos

Kashmirissa taas räjähdyksiä

Ainakin 13 ihmistä loukkaantui Intiassa Jammun ja Kashmirin osavaltiossa kahdessa erillisessä pommi-iskussa.

Toisessa iskussa sissit ampuivat kranaatin vilkkaalle torille osavaltion suurimmassa kaupungissa Srinagarissa. Neljä siviiliä haavoittui iskussa.

Aiemmin tänään yhdeksän poliisia loukkaantui pommin räjähdettyä poliisiasemalla Kashmirissa. Räjähde oli kiinnitetty lauantaina tulitaistelussa kuolleen muslimisissin ruumiiseen, jota poliisit olivat tutkimassa. Ainakin kahden haavoittuneen tila oli vakava.

Osavaltion eteläosassa Jammussa räjähti eilen autopommi, joka surmasi 17 ihmistä ja haavoitti useita kymmeniä. Pommi oli asetettu vilkkaalle linja-autoasemalle.

Intian hallintoa vastustavat muslimiliikkeet ovat taistelleet Kashmirin itsenäisyyden puolesta 1990-luvun alusta saakka. Yhteenotoissa on saanut surmansa arviolta 20 000 ihmistä. Intia on syytänyt naapurimaataan Pakistania muslimisissien tukemisesta. Pommi-iskut tapahtuivat samaan aikaan kun Intia ja Pakistan neuvottelevat Delhissä suhteidensa parantamisesta. Maat ovat olleet keskenään kahdesti sodassa Kashmirin kiistellyn aseman vuoksi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.