Mainos

Kashmirin bussilinjaa ei tulitettukaan

Ensimmäisen jaetun Kashmirin yhdistävän bussilinjan matkustajat selvisivät säikähdyksellä bussin reitillä kuuluneesta tulituksesta.

Aiemmin tänään Intian poliisi kertoi, että bussia olisi tulitettu käsiaseilla ja singolla, mutta perui myöhemmin ilmoituksen. Poliisin mukaan tulituksessa saattoi olla kyse bussin reittiä vartioineen yli-innokkaan poliisiin laukauksista, eikä sinkotulta ollut laisinkaan. Bussi jatkoi matkaansa kohti Pakistanin Muzaffarabadia lähes välittömästi tapauksen jälkeen.

Myös hetkeä ennen bussin lähtöä Intian armeijan edustaja kertoi armeijan torjuneen terrori-iskuaikeen, kun sotilaat löysivät maahan haudatun räjähteen bussin reitiltä. Eilen aseelliset miehet hyökkäsivät Srinagarissa matkalaisten odotustilaan, ja ammuskelussa haavoittui useita ihmisiä.

Samaan aikaan kun Srinagarin bussi eteni kohti Pakistania myös Muzaffarabadista lähti historiallinen vuoro Intian puoleiseen Kashmiriin.

Avattava reitti palveli vuoteen 1947 asti Kashmirin ainoana väylänä ulkomaailmaan. Reitti oli suljettuna vuosikymmeniä alueen levottomuuksien takia. Linjan avaaminen on osa Intian ja Pakistanin pyrkimyksiä liennyttää keskinäistä jännitystä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.