Mainos

Karvian turvesuopalo talttui illalla

Tulipaloa sammuttamassa oli enimmillään yli 200 palomiestä.

Turvetyökoneita (arkistokuva)

Karvialla Vapo Oy:n turvetuotantoalueella iltapäivällä syttynyt tulipalo saatiin hallintaan illalla. Raju tuuli haittasi sammutustöitä päivän mittaan.

Paloalueen suuruudeksi arvioitiin illalla kello 20:n aikoihin noin 50 hehtaaria. Tulin oli levinnyt turvesuon pinnalla olevaan kuivattuun turpeeseen.

Paloalueelle saapuivat illalla helikopteri sekä sammutuslentokone avustamaan sammutustöissä. Lisäksi paikalla oli yli 30 palolaitosten yksikköä sekä noin 200 palomiestä. Sammutustyö oli vaikeaa, sillä savun muodostus oli voimakasta ja oikukas tuuli saattoi hetkessä muuttaa sankan savupilven suunnan. Sammuttajat onnistuivat estämään tulen leviämisen metsään.

-Palo levisi metsän rajaan. Tavoitteemme on rajata paloalue, mutta se vaatii paljon työtä ja vettä, sanoi Pohjois-Satakunnan päivystävä palomestari Jorma Kenttä.alkuillasta.

Palon aineelliset vahingot eivät nouse kovin suuriksi. Alueen lähistöllä ei ole asutusta.

- Suon pinnalla on muutama sentti kuivattua turvetta. Pintakerroksen alla on märkä suo, joka ei syty palamaan. Suuremmat vahingot saattavat tulla sammutuskalustolle, arvioi Vapon urakointipäällikkö Jarmo Kulmala.

Hänen mukaansa palon syttymissyy saattaa olla työkoneesta lähtenyt kipinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.