Mainos

Karuja paljastuksia NHL-pelaajien huumekäytöstä – kokaiinista tullut suurin pahe: "Se on kuin ottaisi oluen"

Kokaiinista ja ekstaasista on tullut tavanomaista jääkiekon NHL:ssä. The Athletic kysyi pelaajilta ja taustavaikuttajilta, kuinka yleistä huumeiden käyttö on sarjassa. 

Suurin osa haastatelluista kertoo muutoksesta. Pelaajat, jotka aiemmin ovat kieltäytyneet huumeista, ovat nyt muuttaneet käsitystään. Kovien huumeiden käyttö on tullut yleisemmäksi viime vuosien aikana. Vähintään kymmenen henkilöä sanoo, että kokaiinista on tullut suurin pahe NHL-pelaajien keskuudessa ja erityisesti nuorempien joukossa.

– Se on todellakin salaisuus, jonka kaikki tietävät, sanoo vastikään uransa lopettanut pelaaja.

Anaheim Ducksin hyökkääjä Adam Henrique kertoo, että hän varoittaa nuoria pelaajia huumeiden vaikutuksesta.

– Kokaiini on juuri nyt massiivinen huume. Olen huomannut yleisesti, että en ollut aluksi tietoinen siitä, kun olen ollut ystävien kanssa ulkona. Niin nopeasti kun joku soittaa minulle sen, niin sitä on mahdotonta olla huomaamatta, Henrique sanoo.

– Siitä on tullut rennompaa. Se on kuin ottaisi oluen. Se on todella pelottavaa. Missä pisteessä se sitten loppuu? Olen kuullut ihmisten puhuvan enemmän kokaiinista nyt kuin lukioaikanani, Henrique jatkaa.

NHL:n organisaatiossa korkeassa asemassa oleva henkilö ei suostu kertomaan henkilöllisyyttään, mutta kertoo, että huhuja on liikkeellä useiden NHL:n tähtipelaajien kokaiininkäytöstä. Hänen mielestä sen ei pitäisi olla yllätys. Hän nauraa ihmisille, jotka luulevat, että huippupelaajat kieltäytyisivät huumeista vain siksi, koska ovat huippupelaajia.

– Se on pelkkää paskapuhetta. Heillä on samoja ongelmia kuin kellä tahansa nuorella ihmisellä. He pelaavat rajoilla, niin miksi sen pitäisi olla yllätys, että he elävät myös rajoilla, henkilö kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja