Mainos

Kärsi "loputtomasta raskaudesta" – naisen vatsasta paljastuikin melonin kokoinen kasvain

Kahden lapsen äiti ehti kärsiä turvotuksesta ja kovista vatsakivuista useamman vuoden ajan, ennen kuin lääkärit löysivät melonin kokoisen kasvaimen hänen kohdustaan. 

Irlantilainen Margaret McMahon kävi puhumassa erikoisista oireistaan lääkärille ensimmäisen kerran vuonna 2013. Nainen aavisti ettei kaikki ollut kunnossa, sillä hänen vatsansa oli turvonnut lähes ilmapallon kokoiseksi.

Lääkärit epäilivät turvotuksen ja vatsakipujen johtuneen ärtyneen suolen oireyhtymästä, eikä tarkempiin tutkimuksiin ryhdytty. Kun nainen alkoi tuntea sietämätöntä kipua myös alaselässä ja lonkissa, hän päätti hakeutua tutkimuksiin hinnalla millä hyvänsä. Se todella kannatti.

Sosiaalinen elämä kariutui oireiden vuoksi

Magneettikuvauksissa naisen kohdusta paljastui valtava, lähes melonin kokoinen kasvain.

– Se oli 18-senttinen ja kiinni kohtuni seinässä. Ajattelin kuolevani, McMahon kertoo.

Vaikka kasvain oli lääkäreiden mukaan hyvänlaatuinen, sen suuresta koosta aiheutunut voimakas kipu vaikeutti naisen elämää huomattavasti. Valtava kasvain painoi muun muassa naisen virtsarakkoa niin pahasti, että se vaikeutti hänen työntekoaan ja sosiaalista elämäänsä. Viimein McMahon joutui jäämään pois töistä.  

– En voinut ajaa edes viittä minuuttia tiellä ilman vessassa käyntiä, nainen kertoo.

– Viime vuosi oli kauhea. Se oli kuin loputon raskaus, paitsi raskaana ollessasi saat lopuksi vauvan.

"Tunnen itseni aivan uudeksi ihmiseksi" 

Maaliskuussa nainen pääsi viimein leikkaukseen, jossa hänen kohtunsa poistettiin. Leikkaus sujui hyvin ja toipuminen eteni toivotulla tavalla. Rankasta kokemuksesta täysin toipunut McMahon on innoissaan etenkin siitä, että hän pääsee perheensä kanssa lomamatkalle ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Elämästä nauttiminen on taas mahdollista.

– Joinain päivinä on outoja kipuja, mutta se on normaalia. Tunnen itseni aivan kuin uudeksi ihmiseksi, etenkin näinä viimeisinä kuutena kuukautena.

Nainen uskoo, että lääkäreiden tietämättömyydestä johtuen kasvain ehti kasvaa hänen vatsassaan lähes kolmen vuoden ajan. McMahon toivoo, että hänen tarinansa avaisi ihmisten silmiä ja ihmisten tietoisuus kohtukasvaimista lisääntyisi.

25:57

Lähteet: CatersNews, MVPhotos 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.