Kärppien valmennus loisti poissaolollaan lehdistötilaisuudessa – "kriisipalaveri" Nokia Arenalla

Lehdistötilaisuus: Ilves - Kärpät 1:48
Vain Ilveksen Jouko Myrrä kommentoi Kärpät-ottelua lehdistötilaisuudessa – katso lehdistötilaisuus tästä.

Vain Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli kommentoimassa Kärppiä vastaan pelatun jääkiekon SM-liigaottelun tapahtumia lehdistötilaisuudessa Nokia Arenalla. Kärppien valmennusta ei tilaisuuteen aikamääreissä kuulunut.

Ilves voitti Kärpät tällä kaudella runkosarjan kaikissa neljässä kohtaamisessa. Viimeisin taisto päättyi maanantaina sarjan piikkipaikalle kavunneen Ilveksen 4–0-voittoon, johon tamperelaisisännät karkasivat kolmannessa erässä siihen saakka maalittoman tilanteen jälkeen.

Vain Ilveksen Jouko Myrrä kommentoi ottelutapahtumia lehdistötilaisuudessa (video jutun ylälaidassa). C Moren ottelulähetyksen ohjaaja Leo Grigorjeff kertoo, että Kärppien valmennusta odoteltiin paikalle "puoli tuntia, ylikin", mutta sitä ei sinne siinäkään ajassa ilmestynyt.

– Teimme kollektiivisen päätöksen sekä Ilveksen haastattelijan että meidän Pasilan pään henkilökuntamme kanssa, että nyt ei enää odotella, vaan pannaan lähetys poikki. Ihmisten pitää päästä pois sieltä, Grigorjeff sanoo.

– Siitä on tarkat ohjeet tehty, että sen on oltava kymmenen minuuttia pelin jälkeen eikä siinä odotella tuntitolkulla ketään ihmisiä tulevaksi. On kohtuutonta, että odotellaan muuta työryhmää yhden haastattelun takia.

Ilveksen joukkueenjohtaja Timo Peltomaa kertoo, että Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola oli käynyt kameroiden poistuttua kyselemässä, missä media on.

– Heillä oli vähän pidempi kriisipalaveri siellä, Peltomaa luonnehtii.

Kärppien valmennusta haluttiin kysyä haastatteluun, mutta tilanne oli vaikea, kun palaveri kopin sisällä oli kesken.

– Ei koppiin uskalla mennä, kun on palaveri menossa. Ei sinne parane kenenkään mennä kyselemään mitään, Peltomaa kiteyttää.

Kärppien joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli vahvistaa, että joukkueella oli kesken pitkä palaverointi.

– Kyllä näin kävi. Sen verran tunnetta oli pelin jälkeen. Pahoittelen, että meiltä ei sinne tullut ketään, Hilli vastaa.

Hilli kertoo Kärppien olleen tietoinen 10 minuutin protokollasta ottelun jälkeen. Hän toteaa, että "varmaan ovet ovat olleet kiinni".

– Ei missään nimessä Ilvestä lähdetä syyttämään siitä. Se on meidän (kontollamme).

Oliko niin, että tällä kertaa palaveri oli kriisipalaverin tyyppinen, että se vaati vähän enemmän aikaa?

– No joo. Joukkueen kanssa keskenään keskusteltiin asioista, Hilli sanoo.

Kärpät on SM-liigassa neljäntenä, mutta oululaisten pelaaminen on tökkinyt viime otteluissa usein pahastikin. Viidestä viime ottelustaan joukkueella on neljä tappiota ja yhdestätoista viime pelistään kahdeksan tappiota.

Ilves tekee 3-0 maalin – Galimov tulistuu 1:16
Tunteet kävivät kuumina jo ottelun aikana, kun Kärppien maalivahti Stanislav Galimov paiskoi varusteitaan Ilveksen kolmannen maalin jälkeen ja poistui raivoissaan vaihtoon.

Lue myös:

    Uusimmat