Upea ilmasta isketty maali avasi hanat – Ilves nousi SM-liigan ykköseksi!

Ilves tekee 1-0 maalin 1:20
Klap-klap: Ilvekseltä mahtava vastahyökkäys – Juuso Pulli avasi maalihanat Kärppiä vastaan ilmasta.

Ilves ja Kärpät tahkosivat maanantain ainoassa jääkiekon SM-liigaottelussa pitkään maalittomasti, kunnes tamperelaisännät alkoivat kolmannessa erässä tehdä tulosta. Ilves juhli 4–0-voiton ja nousi SM-liigassa piikkipaikalle.

Venäläismaalivahti Stanislav Galimov piti Kärppiä pitkään pystyssä, eikä Ilves onnistunut ohittamaan häntä muutamista läpiajoistakaan. Galimov myös koppasi kiekon räpyläänsä Petri Kontiolan avopaikassa toisessa erässä, kun Ilves-hyökkääjä Joonas Oden ehti jo tuulettaa maalia (video alla).

Petri Kontiola huippupaikassa – Kärppävahti Stanislav Galimov koppasi komeasti 0:51

Kolmannessa erässä Ilveksen jylläys kantoi kuitenkin viimein hedelmää. Juuso Pulli avasi maalihanat ajassa 47.55 kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi. Petri Kontiola ja Balazs Sebok alustivat osumaa klap-klap-syötöin, ja Pulli painoi kiekon rysään ilmasta maalin kulmasta.

Voit ihastella Ilveksen voittomaalin ylälaidan videolta.

Läpiajosta maalin tähdännyt Nicholas Baptiste, tyhjänä ammottaneeseen rysään sivaltanut kapteeni-kultakypärä Eemeli Suomi ja ylivoimalla kihauttanut Balazs Sebok kasvattivat sittemmin Ilveksen johtoa. Sebok summasi ottelun pistetykkinä tehot 1+2.

Ilves tekee 2-0 maalin 1:09
Tässä syntyi läpiajosta Nicholas Baptisten maali.

Ilves tekee 3-0 maalin – Galimov tulistuu 1:16
Tästä ei voinut erehtyä: Eemeli Suomi naulasi limpun sisään tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Ilves tekee 4-0 maalin ylivoimalla 1:04
Balazs Sebokille illan kolmas tehopiste ja ensimmäinen osuma: Kärppien maaliverkko heilui ylivoimalla.

Venäläisveskari Vadim Zherenko piti Ilveksen maalin puhtaana 12 torjunnalla ja huhki kauden ensimmäisen nollapelinsä. Kärpät vaihtoi Galimovin Ilveksen kolmannen osuman jälkeen maalilta Joel Blomqvistiin; Galimov otti 27 ja Blomqvist neljä torjuntaa.

Ilves voitti Kärpät kaikissa tämän kauden neljässä runkosarjakohtaamisessa ja kiipesi tuoreen voittonsa myötä SM-liigan kärkipaikalle kahdella pisteellä ohi HIFK:n. Kärpät on neljäntenä.

Ilveksen pisteputki on nyt kymmenen ottelun mittainen. Se on voittanut noista peleistä kahdeksan.

"Kylmät väreet"– SM-liigaottelun alkushow teki vaikutuksen Pekka Saravoon 1:35
Ilves–Kärpät-ottelun alkushow sai Pekka Saravossa aikaan kylmiä väreitä – katso näyttävä valojen ilotulitus tästä.