Mainos

Karpolle syyte tv-ohjelmasta

Toimittaja Hannu Karpo on saamassa syytteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä televisio-ohjelmassaan. Hän joutuu vastaamaan oikeudessa syytteeseen Karpolla on asiaa -ohjelman jaksosta, jossa käsiteltiin kainuulaismiehen perhe-elämään liittyviä asioita.

Ohjelmassa puhuttiin lasten huoltajuuteen liittyvästä ongelmasta. Siinä nostettiin yksittäisten ihmisten kautta esille tilanteet, joissa lapsi ei halua tavata tapaamisoikeuden saanutta vanhempaa. Ohjelmassa kerrottiin yksityisyyttä loukkaaviksi epäiltyjä tietoja kainuulaismiehestä, jolla on ollut hankaluuksia tavata tytärtään. Lapsen äitiä haastateltiin ohjelmassa, ja myös tytär esiintyi siinä. Isää ei haastateltu.

Karpon ohella syytteeseen on joutumassa äiti haastattelussa sanomiensa asioiden perusteella. Lisäksi syytteen saa MTV3:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Syytteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Syytepäätöksen tehneen kihlakunnansyyttäjä Tuire Tamminiemen mukaan olennaista on se, että henkilöt olivat ohjelmasta tunnistettavissa. -Yleisiä teemoja on mahdollista käsitellä ilmankin, että yksittäinen ihminen olisi tunnistettavissa, ja näin usein tehdäänkin, Tamminiemi mainitsee.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja