Jesperi Kotkaniemi seurasi jo pienenä joukkuetovereiden hehkuttaman suomalaissensaation otteita, näkee nyt tärkeän yhtäläisyyden – "Se lämmittää sydäntäni"

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi on erittäin iloinen suomalaisen joukkuetoverinsa Joel Armian mahtavasta alkukaudesta.

Toista kauttaan Montrealin riveissä pelaava Armia on aloittanut kautensa häikäisevän tehokkaasti. Armia on saalistanut yhdeksässä ottelussa tehot 6+2 johtaen samalla joukkueensa sisäistä maalipörssiä. Porin Ässistä maailmalle ponnahtanut Armia on tekemässä todellista läpimurtoaan NHL:n tehohyökkääjien joukkoon.

Jesperi Kotkaniemi on tiedostanut Armian kyvyt jo alusta alkaen. Armian viimeisin tehoilta sai Kotkaniemen iloiseksi.

– Muistatteko, kun sanoin teille kauden alussa, että hän on aika hyvä pelaaja. Luulen, että tekin näette sen nyt, Kotkaniemi toteaa Montrealin verkkosivuilla.

Kotkaniemi on niin ikään Ässät-kasvatti, joten 19-vuotias hyökkääjä on nähnyt Armian huikeita otteita jo SM-liigakaukaloista lähtien, jolloin Kotkaniemi itse oli vielä nuori poika.

– Näin, kun hän teki sitä SM-liigassa, ja nyt hän näyttää täysin samalta pelaajalta kuin tuolloin. Se lämmittää sydäntäni. Hänellä on ollut pitkä tie tälle tasolle, ja nyt hän on vihdoin siellä. Olen iloinen nähdessäni sen, Kotkaniemi hehkuttaa.

Armian tie NHL:n avainpelaajaksi on ollut täynnä haasteita. Buffalo Sabresin organisaatioon kaudeksi 2013-14 siirtynyt suomalainen ei löytänyt paikkaansa joukkueessa, joten tie vei kaksi vuotta myöhemmin Winnipeg Jetsin riveihin, jossa hän pääsi näyttämään kykyjään NHL:ssä alemmissa ketjuissa.

Winnipegissä vahvaksi alivoimaspesialistiksi kehittynyt Armia on vihdoin Montrealin paidassa saamassa myös tulosvastuuta kärkiketjuissa, ja hän onkin tarttunut tilaisuuteensa hanakasti. Kotkaniemi ei suinkaan ole ainoa joukkuetoveri, joka hehkuttaa Armiaa vuolaasti.

– Hän on epätavallinen lahjakkuus kiekon kanssa. Hänen mailankäyttönsä on yksi pelin parhaista. Se on uskomatonta, Jonathan Drouin hehkuttaa Armiaa.

– Hän on tarttumassa todella hyvään mahdollisuuteensa. Hän astuu esiin tärkeillä hetkillä, eikä vain maalien merkeissä. Hän tekee paljon hyviä asioita joka puolella jäätä. Hän on iso osa joukkuettamme, Brendan Gallagher sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat