Nuorella ja nälkäisellä KalPalla käsissään erityiset aseet Tapparan tylsyttämiseen – "Se on heille myrkkyä"

3:48
Videolla Petteri Sihvonen ennakoi SM-liigan pudotuspelejä.

Tappara ja KalPa muodostavat ennakkoon kenties tasaisimman puolivälieräparin. C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen uskoo, että nuorekas KalPa pystyy ennakkoluulottomasti haastamaan menestyspaineiden rasittaman Tapparan.

Tapparan kokoonpanosta löytyy liuta pudotuspeleissä meritoituneita konkareita, jotka ovat päässeet maistamaan menestystä. KalPan joukkue on puolestaan lähes täysin päinvastainen. Nuori ja nälkäinen joukkue lähtee paineitta haastamaan kokenutta Tapparaa.

– Sehän on ihan selvä, että KalPahan lähtee tähän sarjaan altavastaajana. Kun katsomme rosteria, se on nuoriso-osasto vastaan kaksi kentällistä Tapparan konkareita ja nuoria pelaajia. Tapparan peräpää on järjettömän kokenut, C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen summaa.

– KalPan ikäjakauma on mielenkiintoisen nuori. Tapparan nuoret pelaajat pelaavat aika pienillä minuuttimäärillä. He ovat aika taustalla vähän kuin kannustamassa kokeneita pelaajia. KalPalla nuorisoosasto on oikeasti eturivissä yrittämässä ratkoa pelejä. Liike on se, joka on Tapparalle myrkkyä.

KalPa voi lähteä puolivälieräsarjaan ilman menestyspaineita, sillä heillä ei ole mitään hävittävää. Suurimmat paineet ovat Tapparan niskassa, joten KalPa voi omilla aseillaan lyödä kirvesrinnat ahtaalle.

– He pääsevät nyt altavastaajana pelaamaan. He ovat taitavia ja vikkeliä jätkiä. Heidän täytyy pelata elämänsä pudotuspelisarja. Siellä on aika ennakkoluulottomia jätkiä. Jos Tappara pelaa tyypillistä lätkäänsä, KalPalla saattaa oikeasti olla heidän heittäytymisellään sauma luistella Tapparalta jalat alta. Tappara näytti yllättävän hitaalta, verkkaiselta ja passiiviselta aika monessakin pelissä, Lehkonen pohtii.

– Jos KalPalla on itseluottamus kunnossa, syötöt napsuvat lapaan, hyökkäykset menevät pohjiin ja he saavat hyökkäysalueen rotaation pyörimään hyrränä eteenpäin, niin Tapparalla on kyllä tekemistä KalPan kanssa.

Lehkonen näkee, että KalPalla on montakin iskunpaikkaa Tapparan päihittämiseksi. Erikoistilanteet ja maalivahtipeli näyttelevät suurta roolia tässäkin ottelusarjassa.

– Jos vähänkin joukkue huomaa, että maalivahti on heillä heikoin lenkki, se voikin olla Tapparalla paniikki päällä. Ja jos Tapparan ylivoimapeli saadaan tuhottua ja passiivinen alivoima vuotaakin, siinä on myös iskun sauma.

Lehkosen arvio: Tappara jatkoon voitoin 3-2.

Puolivälierät käynnistyvät maanantaina 19. huhtikuuta. Kaikki ottelut nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Kello 16.00
Lukko - Ilves
TPS - Pelicans

Kello 18.30
HIFK - Kärpät
Tappara - KalPa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja