Kärpät-taituri hehkuttaa vuolaasti Jesse Puljujärveä, kaksikon ensikohtaaminen jäänyt palavasti mieleen – "En voinut uskoa"

2:05
Jesse Puljujärvi passitettiin edellisessä ottelussa suihkuun tästä taklauksesta.

Kärppien kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk uskoo Jesse Puljujärven tekevän läpimurtonsa NHL-tasolla. Kunyk muistaa ensimmäisen kohtaamisensa Puljujärven kanssa hyvin.

30-vuotias Kunyk pelaa jo neljättä kauttaan SM-liigassa. Kunyk on pelannut alkukaudella Jesse Puljujärven kanssa. Yhteispeli sujuu kaksikolta ongelmitta.

– Minun on helppo löytää hänet tässä liigassa, koska hän luistelee niin nopeasti. Hän on uskomattoman nopea. Hän haluaa kiekkoa enemmän kuin kukaan muu, joten sitä tekee kaikkensa, että kiekon saa hänelle, Kunyk kuvailee kaksikon yhteistyötä Sportsnetin haastattelussa.

Puljujärvi palasi ensimmäiseltä Pohjois-Amerikan visiitiltään Suomeen viime syksynä. Tuolloin HPK:ta edustanut Kunyk muistaa hyvin kaksikon ensimmäisen kohtaamisen jäällä.

– Muistan viime vuonna, kun hän teki sopimuksen Kärppien kanssa, meidän ensimmäinen pelimme oli heitä vastaan. En ollut ikinä nähnyt hänen pelaavan Oilersissa. Tiesin hänen olevan iso, mutta kun olin jäällä ensimmäistä kertaa hänen kanssaan, en voinut uskoa, kuinka iso hän oli, Kunyk muistelee.

22-vuotias Puljujärvi solmi lokakuussa kaksivuotisen sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa tavoitteenaan tehdä odotettu läpimurto NHL-tasolle. Kunyk kertoo Puljujärven olevan äärimmäisen kunnianhimoinen persoona, joka paiskii täysillä hommia unelmiensa eteen itseään säälimättä.

– Kun tietää kaiken, mitä hän kävi läpi Oilersissa, hänen kanssaan pelaaminen on ollut hienoa. Hän tekee niin paljon töitä koko ajan. Hän odottaa itseltään paljon ja on hyvin ankara itselleen. Jos hän pelaa keskinkertaisen pelin, hän on ottelun jälkeen viimeinen kaveri vielä treenaamassa. Hän rakastaa tätä peliä, Kunyk kertoo.

Myös Kärpät-valmentajat omalla vaatimustasollaan valmistaneet Puljujärveä läpimurtoonsa. Kunyk uskoo Puljujärven vakiinnuttavan paikkansa NHL:ssä, kunhan kausi Pohjois-Amerikassa pääsee käynnistymään.

– Valmentajamme ovat kovia hänelle, kun he valmistavat häntä siihen, mitä NHL:ssä on tulossa vastaan. En usko, että tämä on hänen viimeinen mahdollisuutensa, mutta hän haluaa tehdä hyvän vaikutuksen tällä kerralla. En näe syytä, miksei hän menestyisi NHL:ssä tällä kerta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja