Jesse Puljujärven NHL-valmentaja seurannut silmä kovana SM-liigaa – englantikin sujuu jo: "Minulla oli vain kuulopuheita hänestä"

3:18
Jesse Puljujärvi lunastanut huimat odotukset – tässä Kärppien NHL-vahvistuksen kaikki alkukauden maalit!

Edmonton Oilersin NHL-valmentaja Dave Tippett on nähnyt SM-liigakaukalossa täysin erilaisen Jesse Puljujärven.

Puljujärvi on aloittanut Kärppien kanssa kauden vahvasti iskemällä viiteen otteluun viisi maalia ja kaksi syöttöpistettä. NHL:stä kesken sopimuksensa lähtenyt laitahyökkääjä on jälleen Edmontonin kiinnostuksen kohteena.

Dave Tippett otti Oilersin päävalmentajan tehtävät vastaan samaan aikaan, kun seura kävi vuosi sitten neuvotteluita Puljujärven pelaamisesta. Nuori suomalaishyökkääjä päätti lopulta jäädä Suomeen.

– Minulla oli vain kuulopuheita hänestä. En tuntenut Jesseä ollenkaan, Tippett sanoo Edmonton Journalin mukaan.

– Aloitimme käymään keskusteluita viime kauden aikana (GM) Ken Hollandin, minun sekä Jessen ja hänen agenttinsa kesken – ihan vain oppiaksemme tuntemaan hänet. Niiden edetessä aloimme tutustua toisiimme.

Peli kulkee ja englanti sujuu jo

Puljujärven NHL-uran alku oli erittäin vaikea eikä kielitaidon puute ainakaan helpottanut sopeutumista Edmontoniin. Tässäkin ollaan Tippettin mukaan jo varsin hyvällä tasolla.

– Hän on mielenkiintoinen kaveri sen perusteella, mitä olen saanut hänen kanssaan jutella. En tiedä, mitä aiemmin on tapahtunut. Olen kuullut juttuja, mutta hän ottaa niistä paljon vastuuta itselleen, Tippett kommentoi.

Puljujärvi on kertonut ylikuormittuneensa kaikesta uudesta tullessaan Pohjois-Amerikkaan. Paluu Suomeen on ollut siinäkin mielessä menestys.

– Nyt kun hänen pelaamistaan katsoo, niin hän on eri pelaaja. Hän dominoi SM-liigaa juuri nyt, Tippett kehuu.

– Hän on ottanut vastuuta, hänen englantinsa on hyvää. Hän on innokas tulemaan takaisin ja haluaa todistaa, että hän voi olla hyvä pelaaja maailman parhaassa liigassa.

Video

Jesse Puljujärvi haastattelussa iskettyään kaksi maalia Pelicansin verkkoon.

Kehitystä pelaajana ja ihmisenä

Puljujärvi on Tippettin kanssa käymissään keskusteluissa ollut valmis sopeutumaan mihin tahansa rooliin Oilersissa. Kärppien esitysten perusteella valmentajalla ei ole vaikeuksia kuvitella Puljujärveä tehtävään kuin tehtävään.

– Kun olen katsonut hänen pelejään Suomessa, hän on ollut ykkösylivoimassa, ykkösketjussa tasakentällisin, minkä lisäksi he ovat laittaneet hänet jopa tappamaan jäähyjä, Tippett listaa.

– Hän on paljon monipuolisempi pelaaja. Sellaista tapahtuu, kun pelaaja kypsyy. Hänen kohdallaan kyse on kypsymisestä pelaajana ja ihmisenä.

– Uskon, että hän on paljon parempi pelaaja tullessaan tällä kertaa tänne, Tippett uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja