Mainos

Karmeat kuvat: Lihaa syövä ötökkä iski 16-vuotiaan jalkoihin: "Ne olivat yltä päältä veressä – kuin kranaatti olisi iskenyt"

16-vuotiaan australialaisen Sam Kanizayn ja hänen perheensä järkytys oli suuri, kun hän uinnin päätteeksi nousi vedestä molemmat jalat yltä päältä veressä. Verenvalumisen aiheuttaja ei kuitenkaan ollut loukkaantuminen tai hai, vaan pienenpienet lihaa rakastava merieliöt. Tapauksesta kertovat australialaisten tiedotusvälineiden lisäksi muun muassa BBC ja The Telegraph.

Sam Kanizay oli ollut ystäviensä kanssa pelaamassa jalkapalloa lauantaina iltapäivällä. Hikisen pelin jälkeen hän oli vilvoitellut rantavedessä kotinsa lähellä olevassa lahdelmassa Melbournen Brighton Beach -rannalla.


16-vuotias seisoskeli viileässä vedessä puolisen tuntia, eikä omien sanojensa mukaan tuntenut mitään erityistä. Palattuaan perheensä luokse rantaan hänen jalkansa kuitenkin vuosivat verta kauttaaltaan.

– Kun hän tuli pois vedestä, hänen jalkansa näyttivät olevan hiekan peitossa, joten hän meni takaisin veteen. Kun hän meni kenkiensä luo, hän huomasi jalkojensa olevan yltä päältä veressä. Jokin söi Samin jalkoja ja sai ne valumaan verta, kertoo pojan isä Jarrod Kanizay.

"Kuin kranaatti-iskun aiheuttama"

Isä kuvailee näkyä pöyristyttäväksi.

– Se näytti aivan sotavammalta, kuin kranaatti-iskun aiheuttamalta. Se oli todella veristä, isä-Kanizay kuvaa järkyttävää näkyä.

– Veimme hänet suihkuun, mutta verta vuosi aina lisää ja lisää. Se ei hyytynyt olleenkaan.

Sam-poika kiidätettiin sairaalaan ja sieltä toiseen ilman, että lääkärit ymmärsivät, mistä oli kyse. Jarrod-isä päätti ajaa takaisin rantaan tutkimaan, mikä haavat oli voinut aiheuttaa.

– Keräsin sieltä haavin avulla todella omituisia eliöitä. Sain kiinni tuhansia pikkuisia ötököitä, jotka on lähetetty tutkittaviksi.

Asiantuntijoiden mukaan haavojen aiheuttaja on todennäköisesti merikirppu, tieteelliseltä nimeltään lysianassid amphipods. Heidän mukaansa tällaiset tapaukset ovat erittäin harvinaisia eikä asiasta tarvitse huolestua.

– On mahdollista, että hän oli häirinnyt syömässä olevaa eliölaumaa, mutta tavallisesti ne eivät vaani ihmisiä kuin piraijat, sanoo näytteet nähnyt meribiologi Genefor Walker-Smith australialaisessa Herald Sun -lehdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.