Molly, 17, sairastui sikotautiin kesken lomamatkan – kuoli 24 tuntia lääkärikäynnin jälkeen

3:20
Pitääkö töihin mennä, jos ei ole kuumetta? Kuuntele videolta lääkärin vastaus.

Teinityttö sairastui sikotautiin kesken lomamatkan. 24 tuntia lääkärikäynnin jälkeen hän oli kuollut. Traagisesta tapauksesta uutisoi muun muassa News.com.au-sivusto.

17-vuotias Molly Bower oli lähtenyt setänsä ja tätinsä kanssa lomamatkalle Espanjan Mallorcalle. He saapuivat Club Mac Alcudia -hotellille maanantaina 7. lokakuuta.

Perillä Molly alkoi valitella sitä, että hänen kasvonsa olivat turvonneet. Hän ajatteli, että kipeä turvonnut kohta hänen kasvojensa toisella puolella voisi olla paise.

Läheiset tutkivat asiaa tarkemmin netistä ja alkoivat epäillä, että hänellä on sikotauti. Molly söi ibuprofeenia, mutta alkoi oksentaa. Seuraavien päivien aikana tyttö alkoi hourailla.

Perjantaina hotellin lääkäri totesi, että Mollylla tosiaan oli sikotauti. Hän sai lisää särkylääkkeitä. Tuntien päästä hän meni tajuttomaksi.

Lakkasi yhtäkkiä hengittämästä

Mollyn täti Dominique Bower kertoi Daily Mail -sivustolle, että torstai-iltana tyttö houraili. Hän ei pystynyt syömään eikä ymmärtänyt puhetta.

– Hän sanoi, ettei kuullut puhettamme ja valitti, että koko hänen kroppaansa sattui.

Dominiquen mukaan lääkäri oli neuvonut Mollya syömään parasetamolia ja ibuprofeenia kuuden tunnin välein.

– Muutamien sekuntien kuluttua syötyään ne Molly nukahti. Yritimme myöhemmin herättää hänet suihkuun, mutta emme saaneet häntä kävelemään. Ihan kuin olisimme kantaneet elotonta ruumista, täti kertoo.

Tyttö kuoli vuorokauden kuluttua lääkärikäynnistä

Dominique kertoo poistuneensa huoneesta vain viideksi minuutiksi, koska hänen piti hakea lisää vaatteita. Sitten hän kuuli perhetutun kiljuvan.

– Mollyn silmät olivat pyörähtäneet ympäri eikä hän enää hengittänyt.

Lääkärit yrittivät pelastaa Mollya kaksi tuntia, mutta oli jo liian myöhäistä. Ruumiinavauksen odotetaan vahvistavan teoria sikotaudista.

Lehtitietojen mukaan tyttö kuoli vain 24 tuntia sen jälkeen, kun hän oli ollut lääkärin vastaanotolla.

Viruksen aiheuttama tulehdus sylkirauhasissa

Sikotauti on viruksen aiheuttama sylkirauhasten tulehdus. Oireita ovat muun muassa kuume, päänsärky sekä sylkirauhasten turvotus, joka alkaa korvien alta ja leviää kohti alaleukaa.

Normaalisti tauti menee ohi kahden viikon levolla. Turvotus häviää noin viikon kuluessa. Joskus harvoin tauti voi aiheuttaa aivokalvontulehduksen ja levitä muihin elimiin.

Suomessa lapset rokotetaan sikotautia vastaan. Brittiläinen Mollykin oli vanhempiensa mukaan saanut tautiin rokotteen lapsena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja