Karmeat kuvat julki – Qatarin MM-kisojen valmistelut pahasti kesken

Qatarissa pelattavat jalkapallon MM-kisat ovat saaneet runsaasti kritiikkiä. Daily Mailin toimittaja Ian Herbert jakoi Twitterissä kuvia paikan päältä, mitkä osoittavat, että valmistelut ovat yhä pahasti kesken. Avausotteluun on aikaa alle kaksi kuukautta.

Kritiikkiä kisoille on tullut lahjontaepäilyistä sekä 6500 kuolleesta siirtotyöläisestä, jotka ovat menehtyneet kisastadioneiden rakennustöissä. Brittitoimittaja Herbertin jakamat kuvat osoittavat myös, että valmistelut paikan päällä ovat erityisesti fanien asuintilojen kohdalla yhä kesken.

Esimerkiksi Dohassa kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on varannut käyttöönsä 80 prosenttia hotellihuoneista. 20 000 huoneen pitäisi tulla käyttöön muutaman viikon sisällä, mutta niiden rakentamisessa on jo kiire.

Herbert kertoo, että faneille tarkoitettu konttikompleksi on puoliksi valmis eikä kannattajien ruokailun järjestämisestä ei ole varmaa tietoa. Sama koskee teltta-aluetta. Turvallisuudesta vastaavat henkilöt kertoivat toimittajalle, että alueella olisi uima-allas ja kuntosali.

Tämän lisäksi paikalle saapuu kaksi risteilyalusta, joissa on yhteensä lähes 6000 hyttiä. Minimihinta yhdelle yölle hytissä on noin 600 euroa. Paikalliset saavat myös antaa huvilansa käyttöön Airbnb:n kautta kisaturisteille. Qatarin mukaan jokaiselle yölle olisi tarjolla 100 000 hotellihuonetta.

Yksi suuri kysymys kisoissa on alkoholitarjoilu, sillä Qatarissa ovat tiukat säädökset alkoholin suhteen. 40 000 henkilöä vetävällä fanialueella alkoholitarjoilua olisi alustavien tietojen mukaan illan puoli seitsemästä yöyhteen. 

Qatarin MM-kilpailut käynnistyvät 20. marraskuuta. Loppuottelu pelataan 18. joulukuuta.

Katso alta kuvia paikan päältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja