Karita Tykkä avoimena lapsettomuudesta: ”Olin aina kuvitellut, että saan kaksi lasta”

Elämäntapavalmentaja ja ruokakirjailija Karita Tykkä kirjoittaa äitienpäivän alla haaveistaan suuresta perheestä ja siitä, miten hän ei yrityksistä huolimatta saanut toista lasta.

Vuonna 1997 Miss Suomeksi kruunattu Karita Tykkä (omaa sukua Tuomola) kirjoittaa äitiydestä Rakkaudella, Karita -blogissaan. Tykkä kertoo olevansa läheinen oman Merja-äitinsä kanssa ja hänellä on myös itsellään oma lapsi, vuonna 2010 syntynyt poika.

Tykkä kertoo, että äitiyden rinnalla hän on kärsinyt lapsettomuudesta.

– Olin aina kuvitellut, että saan kaksi lasta. No, se jäi kuvitteluksi kun yrityksistä huolimatta minulle ei koskaan suotu toista lasta, Tykkä kirjoittaa.

– Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen yhdestä ihanasta, elämäni rakkauspakkauksesta. Toiset eivät saa koskaan edes yhtä. Toisaalta uskon myös, että kaikella on tarkoituksensa. Ehkä meidän perhe toimii parhaiten juuri tällaisena, ehkä yksi lisää olisi ollut meidän tapauksessa liikaa.

Tykkä kertoo kirjoituksessaan, että hän on kokenut lapsettomuuden vuoksi jopa epäonnistumisen tunteita. Tunteet heräsivät, kun Tykän poika kysyi, voisiko äiti tehdä hänelle pikkusisaruksen.

– Kysymys herätti minussa voimakkaan tunteen, rakkaudesta, puutteistani ja ehkä epäonnistumisesta.

Hän kuitenkin korostaa, ettei tunne kateutta muiden vauvaonnesta.

– Rakastan meidän pientä perhettämme juuri tällaisena kuin se on. Ehkä myös tästä syystä äitienpäivällä on minulle ainutlaatuinen merkitys. Sunnuntaina on juhlan aika.

Voit lukea Tykän kirjoituksen kokonaisuudessaan . 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja