Mainos

Karille ajanut kreikkalainen alus upposi

Ranskalaismies ja hänen teini-ikäinen tyttärensä ovat kadoksissa eilisen laivaturman jäljiltä. Egeanmerellä karille ajaneessa aluksessa oli 1600 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Pelastusmiehistöt ovat tänään etsineet kahta kateissa olevaa ranskalaista turistia kreikkalaisen risteilyaluksen uppoamispaikalta läheltä Santorinin saarta Egeanmerellä. Sea Diamond -aluksen muut matkustajat saatiin turvaan ennen laivan uppoamista.

Sea Diamond ajoi karille eilen muutama minuutti sen jälkeen kun se oli lähtenyt Santorinin saarelta, joka on Kreikan suosituimpia matkailukohteita. Alus upposi tänään 15 tuntia karilleajon jälkeen, mutta siitä oli saatu turvaan yli 1150 matkustajaa ja 390 miehistön jäsentä.

Alus oli lähtenyt maanantaina viisipäiväiselle risteilylle Piraeuksen satamasta Ateenasta. Matkustajista oli amerikkalaisia 730, myös espanjalaisia ja ranskalaisia oli yli sata.

Ranskalainen 45-vuotias mies ja hänen 16-vuotias tyttärensä havaittiin kadonneiksi vasta useita tunteja uppoamisen jälkeen. Perheen äiti ja poika olivat pelastettujen joukossa.

- Ranskalaismiehen vaimo kertoi, että hänen hyttinsä täyttyi vedellä, kun laiva ajoi karille ja että hän pääsi hädin tuskin pakenemaan, kertoi Kreikan matkailuministeri Fanni Palli Petralia. - Hän ei ollut varma, olivatko hänen miehensä ja tyttärensä päässeet ulos, koska kaikki tapahtui niin nopeasti. Hänen toinen lapsensa oli kannella ja saatiin evakuoitua turvallisesti.

Petralia lupasi, että onnettomuuden syypäät joutuvat "erittäin ankaraan vastuuseen". Kreikassa ei ole sattunut pahoja meriturmia sen jälkeen kun 80 ihmistä kuoli Express Stamina -aluksen upottua lähellä Paroksen saarta vuonna 2000.

Sea Diamond on 143 metriä pitkä ja valmistettu Suomessa 1986. Alus risteili Itämerellä Birka Princess -nimisenä. Sitä käytettiin ruotsalaisen Varustamo-tv-sarjan kuvauksissa. Aluksen omistaa nykyisin kyproslainen Louis Cruise Lines.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-TT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.