Mainos

Karhujen siirto Ruotsiin on iso urakka - katso video

Ähtärin eläinpuiston Karhulassa väki oli tänään muuttopuuhissa.

Jouluna neljä vuotta täyttävät karhusisarukset Mette ja Miska muuttavat Skanssenin eläinpuistoonTukholmaan.

– Skanssenin karhutarha on ollut pitkään tyhjänä. Nämä karhut ovat sen ensimmäiset uudet asukkaat, kertoi Ähtärin eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski.

Muuttoa varten karhut piti ensin nukuttaa, jotta ne saatiin siirrettyä kuljetushäkkeihin. Lähiviikkoina talviunille käyvät karhut ovat pulskassa kunnossa.

– Ne on syöneet koko kesän talviunta varten ja varastoineet rasvaa nahan alle ja olivat isompia kuin mitä osasin odottaa, sanoi eläinlääkäri Tarja Suojaranta.

Nukutetun karhun siirtämiseen tarvittiin pressu ja viisi miestä. Seppäkoski arvioi uroskarhun painavan noin kaksisataa kiloa ja naaraan muutaman kymmenen kiloa vähemmän.

Kolmesataa kilometriä ja iltalaiva

Kuljetushäkissä karhut saivat herätyspiikin. Lyhyiden unien jälkeen niillä oli edessä kolmensadan kilometrin matka Turkuun villieläinten kuljetukseen tarkoitetussa vaunussa.

– Kyllä karhun vatsa kestää. Pikemminkin muut lajit, kuten märehtijät, voisivat kärsiä matkapahoinvoinnista, kertoi eläinpuiston intendentti Mauno Seppäkoski.

Hän on tällä hetkellä Suomessa ainoa, joka saa kuljettaa villieläimiä. Intendentin lasteineen on määrä ehtiä tänään iltalaivaan.

– Kuinka ollakaan, pääsemme matkustajalaivaan Turusta. Ei tarvinnut matkata Helsingistä rahtialuksella pidempää merimatkaa, Seppäkoski iloitsi.

Mette ja Miska ovat koko matkan ajan häkeissään kuljetusvaunussa, eivätkä muut matkustajatpääse tekemään niihin tuttavuutta.

– Häkit ovat niin varmoja, että karhut pysyvät siellä, ja kuljetusvaunu on sellainen, että sinne ei pääse lukkojen läpi kukaan lähestymään karhuja.

Aamulla karhut ovat jo uudessa kodissaan Tukholmassa. Ähtärin eläinpuistoon jää neljä karhua: Mörri ja Mimmi sekä näiden viime jouluna syntyneet pojat Jaki ja Nuka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.