Mainos

Käräjäoikeus vapautti naisystävänsä taposta syytetyn poliisin

Etelä-Savon käräjäoikeus on vapauttanut naisystävänsä taposta syytetyn poliisin. Oikeuden mukaan syyttäjän esittelemä näyttö ei tuonut riittävää varmuutta miehen syyllisyydestä.

49-vuotias helsinkiläispoliisi on ollut vangittuna alkusyksystä lähtien. Oikeuden mukaan hänet on vapautettava välittömästi.

70-vuotias nainen hukkui viime heinäkuussa, kun hän lähti uimaan mökin läheiseltä uimarannalta Etelä-Savon Rantasalmella. Epäilty oli kertomuksensa mukaan tapahtumahetkellä lyhyen matkan päässä rannasta. Tapauksella ei ole silminnäkijöitä.

Epäilyt rikoksesta nousivat vasta kuukausi kuoleman jälkeen, kun pariskunnan yhteinen tuttava kertoi juttua tutkineelle poliisille, että nainen oli pelännyt kuolevansa pian. Hän oli pelännyt pitkäaikaisen miesystävänsä tekevän hänelle jotain.

Poliisitutkimuksissa ilmeni, että mies oli kertonut turmaillan tapahtumista eri henkilöille eri versioita. Syyttäjän mielestä hänen kertomustaan tapahtumista ei voinut pitää luotettavana.

Käräjäoikeuden mukaan tätä ei kuitenkaan voi pitää osoituksena siitä, että syytetty olisi syyllinen henkirikokseen.

Oikeus tuomitsi miehen ainoastaan ampuma-aserikkomuksesta, sillä hän säilytti asettaan lukitsemattomassa tilassa vaatekaappinsa hyllyllä. Ase löydettiin henkirikosepäilyn vuoksi tehdyssä kotietsinnässä.

Mies tuomittiin ampuma-aserikkomuksesta sadan euron sakkoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.