Mainos

Käräjäoikeus: Kuluttajien edusmies ei ottanut lahjuksia

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet kuluttajariitalautakunnan puheenjohtajaan liittyvässä lahjusjutussa. Syyttäjä vaati Pauli Ståhlbergille sakkorangaistusta lahjuksista.

Käräjäoikeuden mukaan Ståhlberg ei rikkonut lakia osallistuessaan kahdelle tarjotulle ulkomaanmatkalle. Oikeuden mukaan Ståhlberg oli mukana matkalla asiantuntijana ja matka oli korvausta luennoinnista matkalla. Kyse ei ollut vastikkeettomasta lahjasta.

Oikeus katsoo, etteivät Ståhlbergin toimenkuvaan kuuluneet matkan tarjoajia koskevat riidat, eikä hän ole pyrkinyt niihin edes vaikuttamaan. Hampurin matkan maksoi Suomen Asumisoikeus -yhtiö ja Tshekin matkan vuokra-asuntoyhtiö VVO.

Samalla kaatuivat myös matkan tarjoajia vastaan nostetut syytteet. Matkan tarjosivat VVO:n ex-toimitusjohtaja Olli Salakka ja liiketoimintajohtaja Eero Saastamoinen sekä Suomen Asumisoikeus -yhtiön toimitusjohtaja Marko Pyykkönen. Käräjäoikeus katsoi, ettei heidän tarkoituksenaan ollut vaikuttaa Ståhlbergiin kutsumalla hänet matkalle.

Tuomiosta äänestettiin. Yksi lautamies olisi tuominnut Ståhlbergin lahjusrikkomuksesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.