Mainos

Käräjäoikeus hylkäsi TamU:n syytteet

Jalkapalloseura Tampere Unitedin johto ei käräjäoikeuden mukaan syyllistynyt rahanpesuun, koska Singaporesta saatujen rahojen alkuperää ei pyritty peittelemään. Veikkausliigan toimitusjohtajan mukaan epämääräisiä tarjouksia ei silti pitäisi ottaa vastaan.

– Vaikka oikeus ei nähnyt menettelyä rahanpesuksi, seuroja ei ole kannustettu toimimaan tällaisten tahojen kanssa, muotoilee toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Jalkapalloseura TamU otti vuosina 2010-2011 singaporelaiselta yritykseltä vastaan noin 300 000 euroa ennakkomaksuina yhteistyöstä pelaajien siirrossa. Rahojen epäillään olleen peräisin vedonlyöntivilpistä.

Talousvaikeuksiin ajautunut TamU käytti rahat velkojen maksuun. Sopimus singaporelaisyhtiön kanssa jätettiin kuitenkin lopulta allekirjoittamatta.

– Voi kysyä, mikä on vastuu hyvässä uskossa toimimisessa ja kuinka paljon kellojen olisi pitänyt kilkattaa, Marjamaa sanoo.

Kirjanpitoa ei vääristelty

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan rahasumman rikollisesta alkuperästä ei ollut muuta näyttöä kuin se, mikä oikeudessa suullisesti tuli esille. Näyttöä ei ollut siitäkään, että TamU:n johto olisi rahaa vastaanottaessaan tiennyt sen alkuperästä.

Seura ei pyrkinyt häivyttämään rahojen alkuperää esimerkiksi siten, että kirjanpitoon olisi tehty vääriä merkintöjä. Päinvastoin TamU kertoi sopimusaikeista avoimesti sekä Veikkausliigalle että Palloliitolle.

Käräjäoikeus katsoo perjantaina antamassaan kansliatuomiossa, että rahanpesun tunnusmerkit eivät täyttyneet.

Syyttäjä pohtii valitusta

Kihlakunnansyyttäjä Minna Sihto vaati oikeudessa TamU:n entiselle toimitusjohtajalle ja entiselle puheenjohtajalle ehdotonta vankeutta törkeästä rahanpesusta. Neljälle entiselle hallituksen jäsenelle hän vaati ehdollista vankeutta tuottamuksellisesta eli huolimattomuuttaan tehdystä rahanpesusta.

Sihto ei vielä perjantaina ottanut kantaa siihen, valittaako hän käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen.

– Katson ensin rauhassa, millä tavoin oikeus on päätöksensä perustellut, Sihto sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.