Mainos

Kapinallisjohtaja julisti voittaneensa sodan Kongossa

Kongon tasavallan entinen marxilainen johtaja Denis Sassou Nguesso julisti tänään voittaneensa maan sisällissodan. Sassou Nguesso sanoi ranskalaisen Radio France Internationalen haastattelussa, että hänen joukoillaan on pääkaupunki Brazzaville ja maan taloudellisesti tärkein kaupunki Pointe Noire kokonaan valvonnassaan.

-Meille sota on päättänyt, koska meillä on suurin osa maata valvonnassamme, Sassou Nguesso sanoi. Hän kertoi muodostavansa seuraavaksi kansallista yksimielisyyttä edustavan hallituksen.

Sassou Nguesso johti Kongoa koko 1980-luvun aina siihen saakka kunnes maa siirtyi monipuoluevaltaan kuluvan 90-luvun alussa.

Tänään ei ollut minkäänlaista tietoa siitä, mihin Kongon presidentti Pascal Lissouba on kadonnut. Pääministeri Bernard Kolelasin sen sijaan kerrottiin paenneen naapurimaan Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupunkiin Kinshasaan.

Uutistoimisto Reuterin kirjeenvaihtaja kertoi, että Pointe Noiren valtauksessa Sassou Nguesson joukkoja avustivat Angolan hallituksen joukot, ja myös Angola vahvisti tiedon. Pointe Noire sijaitsee alueella, jota Angolan hallitusta vastaan taistelevat sissit pitävät tukikohtanaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.