Mainos

Kapinalliset valtasivat tärkeän kaupungin Somaliassa

Somalian väliaikaishallintoa vastaan taistelevat kapinalliset valtasivat tiistaina tärkeän kaupungin Somaliassa.

Uutistoimisto AFP:n haastattelemien todistajien mukaan al-Shabaab-järjestö sai haltuunsa Keski-Somaliassa sijaitsevan Dhusamarebin kaupungin aamulla, kun väliaikaishallintoa tukevat taistelijat pakenivat kaupungista.

Al-Shabaab tulitti tiistaina lisäksi toistamiseen presidentinpalatsin ympäristöä kranaatinheittimillä pääkaupunki Mogadishussa. Sunnuntaina kuusi siviiliä kuoli vastaavanlaisessa tulituksessa.

Dhusamareb on strategisesti tärkeä, sillä se sijaitsee yhden Somalian valtaväylän varrella. Kaupungin valtaus on lisäksi tärkeä al-Shabaabille, sillä järjestö on viime kuukausien aikana joutunut vetäytymään monilta hallussa pitämiltään alueilta.

Euroopan unionin terroristijärjestöksi luokkittelema al-Shabaab vetäytyi viime vuonna pääkaupunki Mogadishusta. Helmikuussa järjestö menetti Baidoan kaupungin Etiopian armeijan joukoille. Etiopia on ollut aktiivinen toimija Somaliassa. Maa on tukenut al-Shabaabia vastaan taistelevaa väliaikaishallintoa.

Etiopian lisäksi Afrikan unionilla on Somaliassa noin 10 000 sotilasta, joiden tehtävänä on tukea heikkoa väliaikaishallintoa. Somalia on ollut ilman toimivaa keskushallintoa yli 20 vuotta, kun diktaattori Mohammed Siad Barre syöstiin vallasta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.