Nuorten Leijonien MM-miehistöstä paljastuu jopa varsin yllättävä seikka – Petteri Sihvoselta raaka arvio: "Hajuton ja mauton mysteeri"

10:00
Tulosruutu: Suomi kaatoi Latvian nuorten MM-kisoissa

Mikä on realismia Nuorten Leijonien tämänkertaisen MM-joukkueen kanssa? MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen näkee, että Suomelta puuttuu poikkeuksellista osaamista.

Avausottelun Sveitsi-tappion jälkeen Suomi on napsinut pelkkiä voittoja Kanadassa pelattavassa MM-turnauksessa. Torstaina jalkoihin jäi Latvia lukemin 3–0.

Vaikka Suomi on pystynyt kääntämään tuloskunnon positiivisen puolelle, on joukkueesta paljastunut jopa sangen yllättävä seikka.

Suomen kiekkokoneistosta on kasvanut viime vuosien aikana huippuluokan tekijöitä. Nyt poikkeusosaaminen on yllättävän vähissä.

– Suomi pelaa kurinalaista, taktista yhteistyöjääkiekkoa, josta puuttuu sellaista tietynlaista virtuositeettia. Se näkyy maalipaikoissa. Kiekkoja ammutaan seinille ja niin edelleen. Tuosta joukkueesta ei oikein löydy sellaisia poikkeuksellisia ratkaisijoita. Tuntuu vähän niin kuin siltä, että nyt eletään tietynlaista välivuotta erikoisosaamisen saralla, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen analysoi.

Sihvonen uskoo, että Suomen joukkuetta valmistetaan nyt siihen, että se pystyy pelaamaan ”altavastaajajääkiekkoa” suurmaita kuten Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan.

– Tuntuu ikään kuin siltä, että pelaajat ja valmennus aistivat sen, että tästä joukkueesta puuttuu loistokkuutta. Nyt tehdään pohjia sille, että hyvällä joukkuepelillä ja hyvällä maalivahtipelillä voidaan kaataa isoja maita, Sihvonen pohtii ja hakee vertauskuvan:

– Tuossa on vähän samaa kuin Lauri Marjamäen Kärpissä. Vähän ikään kuin jopa ylivalmennetaan Meidän peliä, minkä myötä pelistä puuttuu rentoutta ja sitä, että ikään kuin ylitetään pelitavan raamit. Ehkä nyt on mietitty, että ei tällä materiaalilla voi oikein muuta hakea.

– Tämä on hajuton ja mauton mysteerijoukkue. Suomen hevosten, työmiesten nippu, Sihvonen kuvailee.

Sen lisäksi, että Suomelta puuttuu kovan luokan huippuosaamista, Sihvonen näkee myös hämmentäviä merkkejä tiettyjen isojen nimien kohdalla.

– Moni pelaa vähän sen alle, mitä he pelaavat SM-liigassa. Se tuossa vähän tökkii muutamien kohdalla, Sihvonen näkee.

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu uuden vuoden aattona, kun vastassa on Yhdysvallat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja