"Kanta on muodostumassa" – kotimaan palloilusarjoissa käydään keskustelua koronarokottamisesta

Kotimaiset palloilusarjat käynnistyvät syyskuussa, ja toiveena on, että pelaajat olisivat siihen mennessä saaneet koronarokotuksen. Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm sanoo liiton käyneen keskusteluita koronarokotteen suosittamisesta seuroille.

– Olemme käyneet keskustelua sisäisesti ja epävirallisia keskusteluita seurojen kanssa. Kannaksi on muodostumassa se, lähdettäisiin pelaamaan rokotettuna.

Westerholmin mukaan Korisliigan seurat ovat toivoneet liitolta vahvaa kantaa, joka suosittaisi rokottamista. Näin seurat saisivat liitosta selkänojan rokotekannalleen. Jos pelaajat saadaan rokotettua, olisi sillä vaikutusta mahdollisiin koronakaranteeneihin kauden aikana.

– Jos on kaksi rokotetta, ei joudu 14 päivän karanteeniin altistumistilanteessa, Westerholm selvittää.

– Tässä tilanteessa me emme lähtisi tekemään ottelusiirtoja. Jos joku joutuu karanteeniin sen takia,  ettei ole rokotettu, on yksi vaihtoehto se, että pelataan toisenlaisella kokoonpanolla. Jos on rokotettuja pelaajia tai joukkueen jäseniä, ei karanteenia tule, ja toiminta voisi muiden kuin sairastuneiden osalta jatkua normaalisti.

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun juttu koronarokottamisesta kotimaan palloilusarjoissa.

Lue myös:

    Uusimmat