Kahden pelaajan sopimusneuvottelut Suomen mestarin kanssa tyssäsivät rokotevastaisuuteen – "Videot oli katsottu ja raha-asiat sovittu"

Salolainen LP Viesti perui kahden ulkomaalaispelaajan jo valmiiksi neuvotellut sopimukset, koska nämä kieltäytyivät koronarokotuksista. Asiasta kertoi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat.

Naisten Suomen mestaruuden viime kaudella voittaneen joukkueen päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen kertoo, että sopimukset oli kesä–heinäkuussa neuvoteltu jo valmiiksi, kun tieto rokotekielteisyydestä ilmeni.

– Videot oli katsottu ja raha-asiat sovittu, Lemminkäinen sanoo MTV Urheilulle.

Kun oli aika laittaa nimiä sopimuspaperiin tuli mutkia matkaan. Sopimuksen teon yhteydessä tuli esiin, että seura haluaa, että pelaajat ovat ottaneet koronarokotuksen. Syyksi Lemminkäinen mainitsee joukkueen kansainväliset pelit, joihin matkustaminen vaikeutuisi, jos pelaajat eivät olisi rokotettuja.

– Käsitykseni mukaan, jos tilanne on nykyinen, niin (rokottamattoman) pelaajan pitäisi lähteä aiemmin kuin muiden, koska hän joutuisi kolmen päivän karanteeniin ilman rokotusta, Lemminkäinen sanoo.

– Kun selvisi, että pelaaja ei halua ottaa rokotetta, emme me sitten hirveästi enempää voineet neuvotella. Agentti vähän yritti sellaistakin, että tehdään sopimus, kyllä pelaaja ottaa sen rokotuksen sitten.

Aiemmin pääasiassa agentin kanssa neuvotellut Lemminkäinen otti yhteyttä suoraan pelaajiin, jotka selittivät, etteivät halua rokotetta ottaa. Aluksi pelaajien reaktio oli yllättynyt, kun sopimusneuvottelut katkesivat. Lopulta he ymmärsivät, että rokottamattomuus vaikeuttaisi matkustamista.

– Alkoivat ymmärtää, että onko se järkevää heidänkään kannalta, että he ovat osasta peleistä pois tämän takia.

Lemminkäinen ei ole muuten törmännyt vastaaviin tapauksiin, mutta sanoo kuulleensa yhdestä tapauksesta Ranskassa. Rokotuksen takia sopimuksen menettänyttä pelaajaa tarjottiin Viestiin, mutta vastaus oli hänellekin kielteinen.

Pelaajien suhtautuminen neuvotteluiden katkeamiseen yllätti.

– Ei se tullut yllätyksenä, että joku ei ollut rokotettu, mutta se, että ei suostunut sitä ottamaan yllätti. Oli kuitenkin sopimus ja työpaikka tarjolla. Se meni sopimuksen edelle, että ei halunnut rokotetta.

Lemminkäisen mukaan joukkueen kotimaiset pelaajat ovat suhtautuneet rokottamiseen myönteisesti.

– Eihän me ketään voida pakottaa. Se on jokaisen henkilökohtainen asia.

Lue myös:

    Uusimmat