Mainos

Kansanedustajat pimittävät sidonnaisuuksiaan

Kansanedustajia pyydetään kertomaan eduskunnalle omistuksistaan ja osakkeistaan, mutta kertominen on vapaaehtoista. Vain 18 edustajaa kahdestasadasta onkin täyttänyt raha-asioitaan koskevan lomakkeen.

Kaikki kansanedustajat eivät ilmoita osakesalkuistaan tai omistuksistaan eduskunnalle, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Eduskunnan keskuskanslian keräämien tietojen mukaan alle joka kymmenennellä parlamentaarikolla olisi merkittäviä liike- tai sijoitustoimintaa varten hankittuja omistuksia.

Keskisuomalainen kävi läpi kaikkien kansanedustajien henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteestaan antamat tiedot. Tietojen luovuttaminen on edustajille vapaaehtoista.

Parlamentaarikoilta pyydetään kertomaan merkittäviksi katsomistaan omistuksista ja äänivallastaan yhtiöissä. Kansanedustajista 182 on jättänyt joko taloudellista tilannetta koskevat kohdat täyttämättä tai koko kyselyn palauttamatta.

Eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Keijo Koivukankaan mukaan tietojen puuttuminen ei johdu kansanedustajien välinpitämättömyydestä. Hän uskoo, että edustajilla ei ole merkittäviä omistuksia.

Kansanedustaja Pekka Kuosmanen puolestaan myöntää, että omistuksista kertomatta jättäminen on eduskunnassa yleinen tapa. Maan varakkaimpiin kansanedustajiin itse kuuluva Kuosmanen ei ole ilmoittanut tietoja sidonnaisuuksistaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.