Mainos

Kansanedustajat: Harrastusaseiden säilytys jatkossakin kotona

MTV:n vaalikoneen kyselyssä aseiden ampumakerhosäilytystä kannattaa vain neljännes vastanneista kansanedustajista.

Kansanedustajat eivät lämpene ajatukselle, että ammunnanharrastajien käsiaseet velvoitettaisiin vastaisuudessa säilyttämään ampumakerhojen tiloissa.

Järkyttävät Jokelan tapahtumat synnyttivät keskustelun suomalaisesta asekulttuurista.

Saako Suomessa hankittua aseen liian heppoisin perustein? Tai onko viranomaisilla liian pienet valtuudet ja tiedonsaantimahdollisuudet evätä aseenkantolupa henkilöltä, joka ei esimerkiksi ole henkisesti tasapainossa?

MTV:n vaalikone kysyi kansanedustajilta, että pitäisikö pienten käsiaseiden lupaehtoja tiukentaa siten, että niitä pitäisi säilyttää ampumakerhojen tiloissa. Vastanneista 115 kansanedustajasta lähes puolet oli sitä mieltä, että ampumakerhosäilytys ei ole oikea keino. Enemmistö päähallituspuolueiden, kokoomuksen ja keskustan vastanneista kansanedustajista oli tätä mieltä.

-Nämä ampumaradat ovat kaikki jossakin syrjässä. Ne eivät ole oikein valvonnan piirissä ja jos sinne suuria määriä aseita jätettäisiin niin se olisi suoranainen asevarasto kaikille niitä väärinkäyttäville eli rosvot pääsisivät hakemaan suunnilleen rekkalastillisen aseita yhdestä paikasta, toteaa kokoomuksen kansanedustaja Lyly Rajala.

Aseiden ampumakerhosäilytystä kannattaa vain neljännes vastanneista kansanedustajista.

-Jos ampumakerhot ovat luvanneet säilyttää aseet hyvin ja kaikki tehdään niin hyvin kuin voidaan, niin se on parempi vaihtoehto kuin että pidetään kotona, jossa joku muukin voi päästä niihin käsiksi, sanoo vihreiden kansanedustaja Janina Andersson.

Sen sijaan aseiden kantolupien saanti tiukentunee lähivuosina.

-Ei ole mitään syytä, miksi pitäisi olla käsiaseita vapaana maassa. En koe, että ase antaa lisää elämänlaatua ja että kantolupien saanti pitäisi sen vuoksi pitää löysänä, Anderson toteaa.

-Poliisi ei ole edes tiennyt kaikista psyykkisistä ongelmista, eli yksi asia mikä täytyy ensin saada ojennukseen on tietosuojalaki, sanoo Rajala.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.