Mainos

Kansanedustaja Salolainen: Tätä täytyy Ukrainan kriisissä pelätä

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) on kommentoinut Ukrainan kriisitilannetta.

Salolainen totesi MTV Uutislivessä, että kriisin mahdollista pahentumista Itä-Ukrainassa on syytä pelätä.

– Jos kriisi pahenee ja Itä-Ukrainassa alkaa todella tapahtua, niin se olisi kovan luokan juttu.

Salolainen toteaa, että Suomen on oltava EU:n rintamassa Venäjälle asetettavissa taloudellisissa sanktioissa, vaikka ne eivät olisikaan Suomen kannalta mieluisia.

– Taloudelliset sanktiot ovat Suomelle erittäin vastenmielisiä, meillä on ihan riittävästi taloudellisia vaikeuksia. Jos siihen sitten lisätään vielä se, että Venäjän vienti kärsisi, niin se olisi todella ikävä juttu Suomen kannalta.

Salolainen pohtii, että lännessä ei ole aivan tarkkaan ymmärretty, miten iso kolaus venäläiselle ajattelulle oli se, että Neuvostoliitto romahti ja sieltä irtaantui eri maita.

– Venäjän kokonaisstrategiassa Ukraina on niin tärkeä asia, että Venäjällä ei ole varaa menettää totaalisesti maata länteen. Eikä Ukrainakaan voi luottaa vain lännen yhteistyöhön vaan silläkin pitää olla hyvä taloudellinen yhteistyö Venäjän kansa tulevaisuudessa, kommentoi Salolainen.

Ukrainan kriisin myötä myös turvallisuuspoliittinen keskustelu on aktivoitunut. Salolaisen mielestä Suomen ei olisi kuitenkaan nyt oikea aika hakea Nato-jäsenyyttä.

– Jos olisimme hakeneet Nato-jäsenyyttä Jeltsinin aikana niin se olisi mennyt varmasti melko sukkasillaan. Mutta silloin ei voida ruveta hakemaan vakuutussopimuksia, kun talo jo palaa. Kriisin keskellä Nato-jäsenyyden hakeminen vain loisi lisäjännitteitä.

Salolainen toteaa, että mikäli Nato-jäsenyyttä haetaan, niin se pitäisi hakea yhdessä Ruotsin kanssa rauhallisen poliittisen tilanteen vallitessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.