Mainos

Kansan Uutisten lehdistötukihakemus myöhästyi

Tuen mahdollinen menettäminen rasittaa lehden taloutta. Kansan Uutisten saama lehdistötuki oli viime vuonna 800 000 euroa. Se muodostaa lehtiyhtiön liikevaihdosta lähes neljäsosan.

Vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset on joutunut yllättäviin vaikeuksiin. Lehden lehdistötukihakemus ei ole saapunut liikenne- ja viestintäministeriöön määräajassa, eikä hakemusta voi lain mukaan enää käsitellä.

Kansan Uutisten hallituksen puheenjohtajan Matti Tokkarin mukaan tapahtuneen ei pitäisi olla mahdollista, mutta syystä tai toisesta näin on päässyt käymään. Kyse ei ole aivan mitättömästä asiasta, sillä lehden saama lehdistötuki viime vuonna oli 800 000 euroa. Se on yhtiön liikevaihdosta lähes neljäsosa.

Tapahtuneesta vastuussa on lehtiyhtiön toimitusjohtaja Tapio Tuominen, joka on jo ilmoittanut Tokkarille jättävänsä paikkansa täytettäväksi tiistaina yhtiön hallituksen kokouksessa. Tokkarin mukaan hakemuksen myöhästymisen syynä on inhimillinen kömmähdys.

Tokkarin mukaan nyt on selvitettävä, onko hallintomenettelylain mukaan mahdollisuuksia uuden määräajan saamiseksi ja onko muita mahdollisuuksia saada rahat. Jos tämä ei onnistu, on viime kädessä sopeuttava toiminta uuteen tulotasoon.

Tokkarin mukaan myös muissa poliittisissa ryhmissä on ollut halua asian ratkaisemiseksi. Lehti ei hänen mukaansa kaadu 800 000 euron menetykseenkään, mutta vaikeuksia se kyllä tuottaisi. Tällöin tarvittaisiin "matokuuria" ja mahdollisesti puolueen ja Yrjö Sirolan säätiön osakepääoman tukea.

- Kyllä tässä apinan raivolla toimitaan sen puolesta, että lehti jatkaa toimintaansa. Se voi olla vaikeaa, mutta jollain lailla tästä täytyy selvitä, Ei lehteä voi tappaa, Tokkari painotti.

Kansan Uutiset ilmestyy neljä kertaa viikossa tiistaista perjantaihin. Tuoreimmassa levikintarkastuksessa lehden levikki oli 9075 ja perjantaisin ilmestyvän KU:n Viikkolehden 19 560 kappaletta. Lehden palveluksessa on kolmisenkymmentä työntekijää.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja