Mainos

Kansallisooppera aloittaa yt-neuvottelut

Säästötavoite on nostettu 2,8 miljoonaan euroon. Suomen Kansallisoopperan johtoon tulee myös muutoksia.

Kansallisoopperassa alkaa yt-neuvottelut alkusyksystä. Henkilöstön määrää vähennetään noin 50 työntekijällä.

Vähennykset on määrä toteuttaa pääosin luonnollisen poistuman kautta, mutta irtisanomisilta ei vältytä. Vähennyksiä tehdään kaikissa työntekijäryhmissä.

Nykyinen hallitus täsmensi oopperan säästötavoitetta aiemmasta 2,5 miljoonasta eurosta 2,8 miljoonaan euroon. Säästöihin pyritään henkilöstövähennysten lisäksi vierailijakuluja alentamalla.

Kansallisoopperan johtoon muutoksia

Kansallisoopperaan haetaan erikseen pääjohtajaa ja kahta taiteellista johtajaa.

Oopperan hallitus ilmoitti aamupäivällä, että se eriyttää pääjohtajan ja oopperan taiteellisen johtajan tehtävät. Haussa oleva baletinjohtaja on vastaisuudessa baletin taiteellinen johtaja.

Pääjohtaja valitaan ensin ja vasta sen jälkeen molemmat taiteelliset johtajat. Hallituksen tavoite on löytää sopiva henkilö muutaman viikon sisällä. Pääjohtajaksi haetaan ensisijaisesti suomalaista.

Hallituksen nimitysvaliokunta käyttää pääjohtajan nimitystehtävässä ulkopuolista asiantuntijaa.

- Toivomme, että voimme nimittää uuden pääjohtajan muutaman viikon kuluttua, hallituksen puheenjohtaja Sirkka Hämäläinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hämäläinen ei suostunut kertomaan, etsitäänkö pääjohtajaa yritysmaailmasta. Hän painotti, että useita erilaisia vaihtoehtoja punnitaan keskenään.

Taiteelliset johtajat valitaan vasta, kun pääjohtaja on nimitetty, jotta tämä voi vaikuttaa päätöksiin. Hallituksen mukaan johtoon on haussa nimenomaan tiimi, joka kykenee hyvään yhteistyöhön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.